Sonae Sierra a avut profit net de 12,6 milioane euro, în primul trimestru

Elena Deacu
Companii #Imobiliare / 11 mai 2015

Sonae Sierra a înregistrat în primele trei luni ale anului un profit net de 12,5 milioane euro, faţă de 11,8 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, reprezentând o creştere de 7%.

Potrivit unui comunicat al companiei, referitor la primul trimestru, creşterea semnificativă a profitului net precum şi expansiunea internaţională constantă a fost posibile prin consolidarea activităţii de furnizare a serviciilor odată cu semnarea unor noi contracte de administrare a proprietăţii, închiriere şi dezvoltare a centrelor comerciale deţinute de terţe părţi.

Vânzările chiriaşilor din portofoliul european a înregistrat în primele trei luni ale anului 2015 o creştere like-for-like de 4%, faţă de aceeaşi perioadă din 2014, evidenţiindu-se creşterea de 4,6% în Portugalia şi 6,3% în Italia. În Brazilia, continuăm să înregistrăm rezultate pozitive, cu o creştere de 9,6% (BRL), faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014.

Rata globală de ocupare a portofoliului a fost de 95,8%, peste rata de 94,6% pentru aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce reflectă îmbunătăţirea mediului economic în care activează compania .

Fernando Guedes de Oliveira, CEO Sonae Sierra afirmă că "primul trimestru al anului 2015 a confirmat tendinţa de redresare economică a pieţei din Europa, deoarece vedem o creştere continuă şi sustenabilă a rezultatelor operaţionale, ceea ce se reflectă direct în veniturile pe care le obţinem din chirii. Continuăm strategia de evaluare a activelor, iar un exemplu recent în acest sens este renovarea centrului comercial Centro Vasco da Gama, unul dintre activele cu cele mai bune rezultate din portofoliul pe care Compania îl deţine în Portugalia".

În primele trei luni ale acestui an, profitul net direct s-a ridicat la 14,5 milioane euro, reprezentând o creştere de 24% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014, în ciuda impactului negativ resimţit în urma vânzării activelor din 2014 (Le Terrazze în Italia şi La Farga în Spania). Creşterea profitului net direct ar fi de 29%, pe baza comparaţiei like-for-like.

Creşterea organică a profitului direct are la bază în special creşterea nivelului chiriilor în centrele comerciale din Europa şi din Brazilia, datorată redresării economice a pieţei europene şi creşterea ratei de ocupare în centrele comerciale din Brazilia. Aceşti factori au contribuit de asemenea la creşterea cu 3% a EBITDA, care a atins 26,3 milioane euro. Subliniem de asemenea eforturile Companiei de a reduce costurile financiare prin optimizarea datoriei bancare.

În primul trimestru al anului 2015, Sonae Sierra a anunţat o investiţie de 8 milioane de euro destinată centrului Centro Vasco da Gama. Investiţia are ca scop îmbunătăţirea calităţii centrului, conform strategiei Companiei de evaluare a portofoliului.

În primele trei luni ale anului, Sonae Sierra şi-a consolidat activitatea de furnizare a serviciilor prin semnarea a trei contracte de administrare a centrelor comerciale în Germania.

Noile contracte acoperă activităţile de administrare a proprietăţii, închiriere şi marketing pentru trei active deţinute de Union Investment în Hamburg, al doilea oraş ca mărime din Germania: Quarrée Wandsbek-Markt, Mercado şi Geschäftshaus Ottensen, cu o suprafaţă închiriabilă totală (GLA) de) 105.800 m2 şi 171 de magazine.

Odată cu aceste noi contracte, Sonae Sierra ajunge să administreze şi să închirieze în total opt centre comerciale din Germania, în Berlin, Hamburg, Munster, Weiterstadt şi Solingen, centre care însumează o suprafaţă închiriabilă (GLA) de of 300.000 m2 şi peste 650 de magazine.

La 31 martie 2015, valoarea activului net (NAV) al companiei Sonae Sierra se ridica la 1,1 miliarde euro. Această valoare reprezintă o scădere cu 0,8% faţă de valoarea din luna decembrie 2014. Scăderea se datorează în cea mai mare parte variaţiei nefavorabile a ratei de schimb pentru realul brazilian, parţial compensată de profitul net pentru această perioadă.

Structura capitalului este susţinută de un termen mediu de scadenţă a datoriilor destul de lung, de 4,3 ani, 60% dintre datorii fiind împrumuturi cu dobândă fixă.

Costul mediu al datoriei pentru Sonae Sierra este uşor sub cel din 2014, în prezent situându-se la 3,7%. Cu excepţia Braziliei, costul mediu al datoriei este de 3,2%, nivel comparabil cu cel al firmelor de profil concurente din Europa.

Sonae Sierra deţine 46 de centre comerciale, cu o valoare de piaţă de 6 miliarde de euro şi este prezentă în 14 ţări, de pe 4 continente: Portugalia, Algeria, Azerbaijan, Brazilia, China, Columbia, Germania, Grecia, Italia, Maroc, România, Rusia, Spania şi Turcia. Sonae Sierra administrează şi/sau închiriază 92 de centre comerciale şi o suprafaţă totală închiriabilă de 2,3 milioane m2, care găzduiesc un număr de circa 8.300 de chiriaşi. În 2014, Sonae Sierra a primit peste 440 de milioane de vizite în centrele comerciale pe care le administrează. În prezent, Sonae Sierra are 7 proiecte în curs de dezvoltare, dintre care 3 sunt pentru terţe companii, şi alte 4 noi proiecte în plan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb