Sonae Sierra a înregistat un profit net de 96,3 milioane euro în 2014

Elena Deacu
Companii #Imobiliare / 9 martie 2015

Sonae Sierra a înregistrat un profit net de 96,3 milioane euro în 2014, comparabil cu 3,6 milioane euro înregistrate în anul anterior, rezultat determinat de un rezultat direct de 52,7 milioane euro şi un rezultat indirect de 43,6 milioane euro.

Potrivit unui comunicat al companiei, rezultatul Direct a scăzut cu 9% în comparaţie cu anul anterior, sub influenţa vânzării unor active din Europa, variaţiei nefavorabile a ratei medii de schimb a realului brazilian, precum şi întăririi structurii corporative, pentru a susţine dezvoltarea companiei în noi zone geografice. Pe baza portofoliului like-for-like şi excluzând impactul ratei de schimb nefavorabile, profitul direct net a crescut cu 5,6%, datorită calităţii activelor şi a abordării de management.

În comparaţie cu anul 2013, rezultatul indirect a crescut datorită redresării de pe pieţele europene, reflectată în compresia randamentului imobiliar (yield-ul), datorită îmbunătăţirii performanţei operaţionale a activelor din Europa şi Brazilia şi influenţei pozitive a vânzării a 40% din centrul Le Terrazze, vânzării terenului adiacent centrului Alexa, precum şi consolidării dreptului de proprietate în centrele comerciale AlbufeiraShopping şi C.C. Continente de Portimăo, ambele din Portugalia.

Vânzările chiriaşilor din portofoliul european au înregistrat o creştere de 3,3% like-for-like în 2014, faţă de anul 2013, remarcându-se Portugalia, cu o creştere de 5,5%, şi Italia, cu o creştere de 4,5%. În Brazilia continuăm să înregistrăm o performanţă pozitivă, cu o creştere like-for-like de 8,4% (exprimată în BRL) faţă de rezultatele anului 2013.

Rata globală de ocupare a portofoliului a atins 95,5%, puţin peste rata de 94,4% înregistrată în anul anterior. Portofoliul global al companiei Sonae Sierra a atras peste 440 de milioane de vizitatori în 2014.

Potrivit lui Fernando Guedes de Oliveira, CEO Sonae Sierra: "Rezultatele financiare obţinute de Sonae Sierra în 2014 reflectă calitatea activelor şi eficienţa managementului companiei într-un mediu macroeconomic care, în ciuda unor indicatori clari de redresare, încă poartă semnele volatilităţii în sectorul imobiliar de retail din Europa. Suntem pregătiţi să profităm la maxim de ciclul de redresare economică care începe, printr-o strategie activă de reciclare a capitalului şi prin căutarea unor noi oportunităţi de afaceri pe pieţe cu potenţial de creştere."

La data de 31 decembrie 2014, valoarea activelor nete ale companiei Sonae Sierra a atins 1,1 miliarde euro. Această valoare reprezintă o creştere de 11,4% faţă de valoarea din decembrie 2013, determinată mai ales de profitul net înregistrat în 2014.

Sonae Sierra şi-a păstrat strategiile conservatoare şi echilibrate de finanţare pe termen lung şi de acoperire a riscurilor (hedging). Structura capitalului este susţinută de un termen mediu al scadenţei datoriilor de 4,6 ani, din care 62% reprezintă împrumuturi cu rata fixă a dobânzii.

Sonae Sierra deţine 46 de centre comerciale, cu o valoare de piaţă de 6 miliarde de euro şi este prezentă în 14 ţări, de pe 4 continente: Portugalia, Algeria, Azerbaijan, Brazilia, China, Columbia, Germania, Grecia, Italia, Maroc, România, Rusia, Spania şi Turcia. Sonae Sierra administrează şi/sau închiriază 88 de centre comerciale şi o suprafaţă totală închiriabilă de 2,3 milioane mp, care găzduiesc un număr de circa 8.300 de chiriaşi. În 2014, Sonae Sierra a primit peste 440 de milioane de vizite în centrele comerciale pe care le administrează. În prezent, Sonae Sierra are 7 proiecte în curs de dezvoltare, dintre care 3 sunt pentru terţe companii, şi alte 4 noi proiecte în plan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb