Sphera Franchise Group publică informaţii asociate evaluării riscurilor climatice conform cu recomandările TCFD

G.D.
Companii / 9 februarie 2023

Călin Ionescu, CEO, Sphera Franchise Group

Călin Ionescu, CEO, Sphera Franchise Group

Sphera Franchise Group (simbol bursier SFG) publică, în mod voluntar, primul său raport referitor la riscurile şi oportunităţile asociate schimbărilor climatice, în baza recomandărilor formulate de Grupul operativ pentru publicarea informaţiilor financiare privind schimbările climatice (Task Force on Climate-related Financial Disclosures - TCFD), conform unui comunicat remis redacţiei. Astfel, compania îşi consolidează practicile sustenabile, urmărind impactul schimbărilor climatice asupra operaţiunilor sale şi analizând oportunităţile de reducere a acestor riscuri. Raportul TCFD vine în completarea demersurilor din Strategia de Sustenabilitate a companiei, realizată în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă asumate.

"Grupul Sphera operează şi se dezvoltă având ca fundament principii sustenabile, de aceea riscurile asociate schimbărilor climatice reprezintă o prioritate de business. Acest raport ne ajută să identificăm şi să planificăm acţiuni prin care să ne adaptăm şi să devenim rezilienţi la diferite schimbări şi provocări cauzate de climă, la care businessul nostru este expus", a declarat Călin Ionescu, CEO, Sphera Franchise Group.

Potrivit sursei citate, raportul este structurat în jurul celor patru piloni TCFD: guvernanţă (Consiliul de Administraţie supraveghează implicaţiile ce decurg din problemele generate de schimbările climatice), strategie (analiza scenariilor legate de climă pentru evaluarea impactului potenţial al acelor riscuri semnificative asupra business-ului în condiţii de climat ipotetic), managementul riscului (identificarea riscurilor de natură financiară şi non-financiară), indicatori de performanţă şi obiective (calculul anual al emisiilor directe şi indirecte de carbon). El prezintă o serie de măsuri de adaptare sau atenuare a riscurilor climatice, dar şi oportunităţi ce vizează modul de utilizare a resurselor, sursele de energie, produsele şi serviciile.

Pentru a monitoriza impactul pe care compania îl are asupra mediului prin emisiile de gaze cu efect de seră, Sphera Franchise Group a ţinut o evidenţă anuală, începând cu anul 2019, a emisiilor directe şi indirecte din consumul de energie, realizând o eficientizare riguroasă a acestuia, acolo unde a fost posibil.

În ceea ce priveşte emisiile asociate lanţurilor de aprovizionare cu materii prime şi operaţiunile logistice, compania îşi propune să realizeze o analiză detaliată a emisiilor asociate terţelor părţi şi, alături de partenerii săi, să contribuie la reducerea amprentei de carbon.

Publicarea raportului face parte din demersurile continue ale Grupului de a creşte transparenţa privind acţiunile din sfera sustenabilităţii, prezentate pe larg în rapoartele de sustenabilitate.

Grupul operativ pentru publicarea informaţiilor financiare referitoare la schimbările climatice - Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD) - a fost înfiinţat în 2015 de către Financial Stability Board (FSB, Consiliul pentru stabilitate financiară). Recomandările TCFD sunt concepute pentru a ajuta companiile să raporteze informaţii consecvente, utile, anticipative, privind impactul financiar material al riscurilor şi oportunităţilor legate de schimbările climatice, pentru utilizare de către creditori, asiguratori, investitori şi alte părţi interesate, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb