Star Residence Invest - profit de 0,34 milioane lei, la jumătatea anului

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 19 august 2021

Star Residence Invest - profit de 0,34 milioane lei, la jumătatea anului

Compania a fost înfiinţată în octombrie 2020, astfel încât rezultatul nu poate fi comparat cu perioada similară a anului trecut

Star Residence Invest, singura companie de tip REIT (Real Estate Investment Trust) de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a raportat, pentru primele şase luni ale anului, un profit net de aproape 0,34 milioane de lei, conform raportului de ieri al emitentului publicat pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

Compania, ce a fost listată în piaţa AeRO în a doua jumătate a lunii martie a acestui an, a fost înfiinţată în luna octombrie 2020, astfel încât nu poate fi făcută o comparaţie cu prima jumătate a anului trecut.

Veniturile Star Residence Invest sunt constituite, în principal, din chiriile încasate de pe urma proprietăţilor din portofoliu, societatea având un patrimoniu format din 14 apartamente şi 26 de parcări, ce fac parte din ansamblul Greenfield Residence, acestea fiind în exploatare în baza unor contracte de închiriere pentru o perioadă de cinci ani.

În primele şase luni ale anului, veniturile din exploatare s-au ridicat la 0,61 milioane de lei, în timp ce cheltuielile din exploatare au fost de 0,25 milioane de lei, cele mai mari, de 0,15 milioane de lei, fiind ajustări ale activelor imobilizate.

BRK Financial Group (BRK) deţinea, la jumătatea anului, 23,92% din Star Residence Invest, în timp ce Impact Developer & Contractor avea 22,36% din companie.

Acţiunile REIT au încheiat sesiunea de tranzacţionare de ieri la preţul de 0,2275 lei, ceea ce conferă companiei o evaluare bursieră de 10,93 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. In imaginea articolului apare un bloc de 10 etaje... Nu stiu cat de corecta si logica este asocierea la nivel vizual/mental...

    14 apartamente inseamna doar 3-4 etaje... 

    1. Bună ziua,

      Am schimbat poza.

      Mulţumim pentru observaţie!  

      ASA ESTE D-LE , AVETI MULTA DREPTATE !!! O SA FIE UN DRUM LUNG , PANA CAND ACTIUNEA ASTA , O SA-SI MERITE BANII !!! DAR , TOTUL E LA INCEPUT !!! TREBUIE MULTA RABDARE , SI TIMP !!! PENTRU CINE ARE RABDARE SA ASTEPTE EVENTUALELE ROADE CARE V-OR VENI !!! E DE BAGAT BANI AICI , PENTRU DEZVOLTARE !!! ACTIUNEA ASTA , NU E PENTRU SPECULATORI !!!

      Ar fi trebuit sa puna imaginea unei piramide, ca sa intelegem unde actionarii sa ajunga REIT. Atunci sigur ar fi fost si logica si corecta "asocierea la nivel vizual/mental".

      Pana atunci, insa, Protarule iti transmit ca vin vremuri maronii ... 

      Ar fi bine sa ai dreptate, am pregatit hartia igienica, doar ca profetii ale vremurilor maronii au tot fost facute, in zadar, dupa 2008/2009.

    Daca ar fi avut 26 de apartamente si 14 si parcari ...

    REIT-ul este reglementat pe o piata matura, la noi nu exista asa ceva din punct de vedere legal. Singura asemanare este doar la nume si induce in eroare.

    Bursa, ar fi fost util sa dati si numarul de actiuni: 48,05 milioane ca sa putem imparti profitul / actiune.

    Deci 0,34 mil / 48,05 = 0,007 lei / actiune. 

    La un pret de azi de 0,2220 lei/actiune rezulta 3,15% la 6 luni. Deci 6,3% pe an.

    Daca acest REIT se comporta ca altele din afara si isi propune sa distribuie macar 70-80% din profit ca dividend, atunci rezulta maximum 5% randament. 

    1. Ceea ce e absolut decent pentru imobiliare de inchiriat.

      Corect calcul. Prin memorandum vehiculau (la pg. 16) un randament anual din dividende de 5%-7%, deci, momentan sunt in grafic. La o rata de distribuire de 90% (cat au promis) s'ar ajunge la 5,67%.

      Cu putine exceptii, a cam apus epoca dividendelor cu doua cifre. Profiturile sunt "asa cum vor fi", doar o scadere a preturilor ar mai putea imbunatati DIVY-urile. 

    cand nu reusesti sa vinzi apartamentele, deschizi un "reit"

    lumea inca mai crede ca de data asta cresterea preturilor locuintelor e organica... 

    1. Si daca asta e o metoda de optimizare, nu vad problema. Problema e alta: sa le administreze cum trebuie si sa produca aia 5-6% pe an. Si daca isi dubleaza portofoliul, sa mentina cei 5-6%.

      Apartamentele pe care Impact nu le va putea vinde la preturile dorite vor fi vandute la REIT. Vor aproba vreodata actionarii preturile apartamentelor pe care le va cumpara REIT de la IMP pentru a le inchiria? Nu cred! In plus, deocamdata apartamentele sunt noi dar, cand se vor mai invechi, vor trebui multi bani pentru renovari etc. Cine crede ca REIT e o actiune buna, sa o cumpere. REIT nu poate fi buna decat pentru IMP!

      Isi paseaza mingea in propriul teren. Actionarul majoritar Star Residence Invest e de fapt IMP, asta pana cumpara nestiutorii.

      Daca un apartament IMP nu e convenabil pt o persoana fizica si a ramas nevandut, de ce ar fi o investitie buna pt orice REIT? 

      .

      Nu stiu ce vrea sa transmita IMP cu 2k euro/mp util in camp, langa Iasi. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4922
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2248
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8431
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.3531

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb