"Statkrast" vrea să investească în hidrocentrale în România

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 14 noiembrie 2007

Compania norvegiană Statkrast intenţionează să investească în România în proiecte pentru dezvoltarea de hidrocentrale cu capacităţi de producţie de peste 100 MW, a declarat, ieri, directorul regional al companiei, Terje Martin Sletten. "Intenţionăm să intrăm pe piaţa hidro din România şi să investim atât în proiecte de modernizare şi de finalizare a hidrocentralelor precum şi în proiecte greenfield. Suntem interesaţi să construim şi să operăm hidrocentrale cu capacităţi de cel puţin 100 megavaţi", a precizat Sletten, citat de Rompres. De asemenea, directorul firmei norvegiene a adăugat că Statkrast doreşte să deruleze proiecte de investiţii atât în domeniul energiei hidro, cât şi în energia eoliană şi a termocentralelor pe gaz.

"Dorim să atragem companii mari norvegiene precum Statkrast pe piaţa româ­nească pentru că Norvegia are un potenţial mare al exploatării acestui domeniu, iar noi trebuie să profităm de experienţa lor. Vom colabora în domeniul energiei regenerabile şi dorim să atragem aceste companii în special pentru energia eoliană, pentru că firmele din această zonă operează aceste sisteme în condiţii grele, în Norvegia fiind temperaturi scăzute pe tot parcursul anului", a declarat Corneliu Rotaru, directorul Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei. 99% din energia produsă în Norvegia este generată de hidrocentrale. În România energia hidro reprezintă 30% din totalul energiei produse.

Compania Statkrast şi-a înfiinţat un birou în 2007, iar la nivel global are active în valoare de 4,4 miliarde euro. "Există o serie de bariere în ceea ce priveşte colaborarea româno-norvegiană în domeniul energetic. Printre acestea, se numără distanţa foarte mare dintre cele două ţări şi numărul scăzut de contacte", a spus Rotaru. Ambasada Regală a Norvegiei şi Innovation Norway, în cooperare cu Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF), au organizat, ieri, lansarea oficială a Programului Norvegian de Cooperare şi a Mecanismului Financiar SEE.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. bon articolul da numa ca nu da si hidrocentralele

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb