Stein Bestasig: "Clienţii din agricultură vor avea o pondere de 10% în portofoliu în 2016"

Adina Lateş
Bănci-Asigurări / 1 noiembrie 2015

Stein Bestasig, broker de asigurări care oferă consultanţă personalizată, estimează că, în 2016, clienţii din agricultură şi domenii conexe vor avea o pondere de minimum 10% în portofoliul companiei, în pofida sezonalităţii acestor asigurări, acest domeniu intrând în focus începând cu anul acesta, informează un comunicat remis redacţiei.

Conform sursei citate, creşterea acestei pieţe se datorează în primul rând procesului intens de tehnologizare înregistrat în ultimii ani, precum şi interesului crescut în asigurarea culturilor, atât din partea asiguratorilor, cât şi din partea fermierilor.

"Odată cu creşterea investiţiilor din ultimii ani, clienţii din domeniul agricol au devenit tot mai conştienţi în ceea ce priveşte riscurile la care sunt supuse business-urile - atât cele climatice, cât mai ales cele de ordin economic în întreg procesul de lucru, de la producţie, transport, până la stabilitatea financiară în relaţiile comerciale. Complexitatea pachetelor de asigurare a dus şi la o creştere a nevoii de consultanţă specializată, în vederea identificării corecte a riscurilor şi opţiunilor de securizare a activităţii", se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte asigurarea producţiei, schimbările climatice care au avut loc în ultimul deceniu au făcut tot mai dificil procesul de definire a zonelor cel mai des afectate şi expuse la fenomene extreme, de aceea se resimte nevoia, printre fermieri, de a îşi asigura culturile în cazul unor astfel de riscuri.

"Majoritatea clienţilor care accesează asigurările agricole sunt fermierii mari, care exploatează peste 100 de hectare de teren şi care înţeleg necesitatea unor produse de asigurare complexe, care să acopre riscuri cât mai diversificate ce pot apărea - grindină, incendii, furtuni, prăbuşire/alunecare de teren, îngheţ - date fiind schimbările climatice din ultimii ani" declară Grigore Ştefanache, Director General Stein Bestasig.

Principalele culturi asigurate sunt cele de porumb şi de păioase, iar la nivel de ferme, cele de bovine şi de porcine sunt cel mai frecvent asigurate.

Comasarea suprafeţelor cultivate de agricultori, în vederea optimizării cheltuielilor şi a creşterii competitivităţii, a determinat, de asemenea, un acces mai facil al fermierilor cu suprafeţe mici la pachete de asigurări complexe.

Conform sursei citate, o categorie de clienţi din agricultură şi domenii conexe care înregistrează creşteri semnificative în ceea ce priveşte încheierea poliţelor de asigurare în ultimii ani este reprezentată de cei care au făcut trecerea de la microafaceri către afaceri medii. "Odată cu dezvoltarea business-ului şi gradul ridicat de tehnologizare, clienţii au resimţit nevoia de asigurare a întregii activităţi (asigurări agricole, credit comercial, transport, răspundere civilă, întreruperea activităţii), chiar şi de asigurări tip viaţă pentru angajaţi (asigurări de viaţă, sănătate, pensie)", se precizează în comuncat.

În portofoliul corporate al Stein Bestasig se regăsesc companii precum AZOMUREŞ, AGROIND, AMEROPA, UTI Group.

Stein Bestasig şi-a propus ca, până la finalul anului, să atingă valoarea de 25 milioane lei în termeni de prime brute intermediate, faţă de 20,4 milioane lei în 2014, rezultatele depinzând de evoluţia din ultimul trimestru.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb