STUDIU: 1 DIN 5 ROMÂNI ANUNŢĂ PE FACEBOOK CĂ PLEACĂ ÎN VACANŢĂ Cât de atenţi suntem la protecţia propriei locuinţe?

V.B.
Bănci-Asigurări / 5 noiembrie 2014

Un român din cinci (20,45%) anunţă pe Facebook sau pe alte reţele de socializare că pleacă în vacanţă sau încarcă fotografii din concediu în timp ce este plecat, conform unui sondaj realizat online în Campania "Octombrie - Luna Asigurărilor de Locuinţe" şi trimis astăzi redacţiei.

Pe de altă parte, restul de 79,55% au răspuns negativ la întrebare, demonstrând o mai mare atenţie faţă de securitatea locuinţei lor.

Deşi cutremurul este unul dintre riscurile de care românii se tem cel mai tare, din cauza expunerii relativ ridicate a ţării noastre la acest fenomen, doar 26,35% dintre respondenţii care au participat la sondaj deţin o trusă de urgenţă în caz de seism, în care sunt incluse elemente esenţiale precum o lanternă, un fluier, câteva provizii şi o pătură. Cei mai mulţi dintre cei care deţin o astfel de trusă locuiesc la bloc (65,64%).

Totuşi, măsurile preventive financiare nu le sunt străine românilor care par să conştientizeze riscurile la care este expusă locuinţa lor. Astfel, majoritatea celor care au participat la sondaj (70,4%) deţine o asigurare obligatorie a locuinţei. Pe de altă parte, un procentaj mai mic (59,1%) dintre respondenţi a declarat că are în vigoare o asigurare facultativă a locuinţei.

În ceea ce priveşte alte măsuri de protecţie a locuinţei, românii oscilează între un comportament preventiv şi neglijenţă faţă de elemente importante. De exemplu, mulţi verifică instalaţiile de gaze şi pe cele electrice când pleacă de acasă pentru mai mult timp, dar puţini instalează sisteme de securitate specializate, precum alarmele sau dispozitivele anti-incendiu.

Astfel, când pleacă de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp, 73% dintre participanţii la sondaj au declarat că scot din priză toate aparatele electrice, iar 78,42% îşi verifică instalaţiile de utilizare a gazelor.

Pe de altă parte, foarte puţini dintre respondenţi (13,54%) au instalat un sistem de alarmă. Mai mult decât atât: nici în ceea ce priveşte protecţia împotriva incendiilor, românii nu stau foarte bine. Sondajului relevă faptul că numai 32,92% dintre respondenţi au luat măsuri preventive împotriva unui incendiu, precum instalarea unor dispozitive de detectare a fumului sau deţinerea unui stingător de incendii.

Nu în ultimul rând, doar 25,51% dintre participanţii la sondaj au declarat că au montate grilaje metalice la gurile de aerisire, la ferestrele de la parter sau în alte locuri pe unde s-ar putea pătrunde cu uşurinţă în locuinţa personală.

Sondajul a fost realizat online pe un eşantion de 1.500 de persoane, fiind diseminat cu precădere pe Facebook. Respondenţii au fost 60% femei şi 40% bărbaţi, atât din mediul urban (80%), cât şi din cel rural (20%), care locuiesc atât la casă (33%), cât şi la bloc (67%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5425
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9374
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.6905

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb