STUDIU: IARNA TRECUTĂ, Bucureştenii cu repartitoare în apartamente au plătit cu 31,2% mai puţin la încălzire

V.B.
Companii #Energie / 10 septembrie 2014

Bucureştenii care şi-au montat repartitoare în apartamente au economisit iarna trecută peste 14 milioane de euro, reprezentând o reducere a costurilor pentru încălzire cu 31,2% la blocurile de apartamente cu sisteme de contorizare individuală faţă de cele necontorizate, conform analizei ista România, elaborată pe baza datelor statistice furnizate de Radet Bucureşti pentru sezonul de încălzire 2013-2014.

În acelaşi timp, locuitorii Capitalei care nu au repartitoare de costuri pentru contorizarea individuală a consumului au cheltuit mai mult cu peste 16 milioane euro. Potrivit analizei ista, trimisă astăzi redacţiei, din totalul apartamentelor din Bucureşti conectate la sistemul centralizat de încălzire, doar 47% sunt contorizate individual cu repartitoare de costuri.

Marian Şişu, director general ista România (companie specializată în furnizarea de sisteme pentru contorizare individuală), a declarat: "Este deja de notorietate că folosirea sistemelor de contorizare a consumului individual de energie termică prin repartitoare reduce factura la utilităţi cu până la 31,2%, un procent care se simte în bugetul familiei. Cu toate acestea, doar aproximativ 47% dintre bucureşteni le folosesc, Bucureştiul rămânând cu mult în urma altor capitale europene, din punct de vedere al contorizării individuale. În majoritatea metropolelor europene, nivelul de contorizare a consumului individual de energie termică şi apă caldă ajunge şi la 100%. (...) Repartitoarele sunt avantajoase atât pentru populaţie, cât şi pentru protecţia mediului, prin eficientizarea consumului de energie termică".

Conform legislaţiei în vigoare, este obligatorie contorizarea individuală cu repartitoare de costuri pentru încălzire şi apă caldă, pentru evidenţierea consumului de energie la nivelul fiecărui apartament, în imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de încălzire centralizată cu energie termică. Legea 121/2014 aliniază ţara noastră la Directiva UE 2012/27/UE privind eficienţa energetică.

Compania ista furnizează servicii de măsurare şi calcul pe baza consumului pentru energie termică, apă şi alte costuri auxiliare. Firma are aproximativ 4.700 de angajaţi în 26 de ţări şi oferă servicii în mod regulat la peste 12 milioane de proprietăţi rezidenţiale şi comerciale. În 2013, grupul ista a înregistrat vânzări de 743,9 milioane euro. În ţara noastră, mai mult de 100 de angajaţi îşi desfăşoară activitatea în 23 de birouri, având în portofoliu mai mult de 250.000 de clienţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb