STUDIU KASPERSKY: O treime dintre utilizatori evită mobile banking, din cauza problemelor de securitate

F.A.
Companii #IT / 14 ianuarie 2014

Aproape o treime dintre utilizatori consideră că accesarea serviciilor de plăţi online (prin intermediul smartphone-urilor sau al tabletelor) nu este sigură, motiv pentru care evită operaţiunile de online banking şi cumpărăturile pe Internet, potrivit unui studiu al Kaspersky Consumer Security Risks, realizat în parteneriat cu B2B International în 2013.

Astfel, 33% dintre respondenţi nu ar folosi un dispozitiv mobil pentru tranzacţii online (precum plata pentru bunuri in magazinele online). Un procentaj de 31% de proprietari de smartphone-uri şi tablet nu au încredere în folosirea dispozitivelor pentru operaţiuni de online banking. În plus, doar 23% dintre utilizatorii de smartphone-uri şi 45% dintre cei cu tablete sunt îngrijoraţi cu privire la introducerea de informaţii financiare prin intermediul dispozitivelor.

Android este cel mai popular sistem de operare pentru dispozitive mobile la nivel mondial şi, prin urmare, este cel mai frecvent atacat de infractorii cibernetici. Potrivit Kaspersky Lab, 99% din numărul total de mostre de malware mobile existente sunt dezvoltate pentru Android, în 2012 fiind identificate 35 mii de astfel de mostre. În primele şase luni din acest an, numărul a crescut la peste 47 mii. Ca urmare, doar 11% dintre respondenţi mai folosesc dispozitive cu Android pentru tranzacţii financiare online.

Kaspersky Lab este unul dintre cei mai mari producători privaţi de securitate cibernetică din lume. De 16 ani, Kaspersky Lab oferă suite de protecţie IT pentru utilizatori individuali, IMM-uri şi firme mari. Compania este prezentă în aproximativ două sute de ţări şi oferă servicii pentru peste 300 de milioane de utilizatori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb