Subscrierile CertAsig au crescut cu 42% la 9 luni

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 noiembrie 2012

CertAsig a subscris, în primele nouă luni, un volum de prime de asigurare de 6,79 milioane de euro, în creştere cu 42% faţă de septembrie 2011, cifră care se apropie de rezultatul pe întreg anul precedent, când veniturile au totalizat 6,9 milioane de euro, a anunţat societatea. "Această performanţă mult peste media pieţei se datorează în principal colaborării foarte bune cu brokerii parteneri, dezvoltării unor segmente-cheie cum ar fi asigurările maritime sau asigurările de garanţii, precum şi atenţiei sporite acordate produselor de nişă", se arată într-un comunicat al companiei. Peste 90% din afacerile CertAsig sunt derulate prin intermediul companiilor de brokeraj, se menţionează în comunicat.

Portofoliul CertAsig include asigurări de răs-pundere civilă generală şi profesională, asigurări de garanţii contractuale, poliţe de clădiri şi bunuri, precum şi contracte specifice domeniilor inginereşti.

Aproape 40% din portofoliul societăţii provine din asigurări maritime, segment în care CertAsig a înregistrat un volum al primelor subscrise de 3,03 milioane de euro, faţă de 3,39 milioane în întreg anul 2011.

Poliţele de garanţii sunt un alt segment în care societatea a consemnat creşteri importante, primele subscrise în primele nouă luni ridicându-se la 1,82 milioane de euro, comparativ cu 1,17 milioane de euro în an 2011.

Potrivit companiei, CertAsig a asigurat în acest an, printre altele evenimente importante, şi spectacolul de deschidere a finalei Europa League la Bucureşti, suma asigurată fiind de 6,2 milioane de euro.

De asemenea, în luna aprilie a acestui an, societatea a achitat o daună de 2,95 milioane de euro care, potrivit directorului general al companiei, James Grindley, este una dintre cele mai mari daune plătite în România în acest an, informează Mediafax.

Aproximativ 90% din subscrierile realizate pe segmentul asigurărilor maritime provin din Turcia şi, în acest context, în luna mai a acestui an, CertAsig a deschis o reprezentanţă în Turcia.

Societatea intenţionează să îşi extindă activitatea pe piaţa asigurărilor din Bulgaria, oportunitate generată în mare parte de similitudinile existente cu piaţa românească.

CertAsig este o companie de asigurare ro-mânească controlată de Royalton Capital Investors II, un fond european de investiţii specializat în achiziţionarea şi dezvoltarea companiilor orientate spre segmentul de servicii din cadrul statelor Uniunii Europene, din Europa Centrală şi de Est.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb