Surse: "Sechestru la Rafinăria Petrotel LukOil"

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 30 aprilie 2015

Surse: "Sechestru la Rafinăria Petrotel LukOil"

Soarta a aproape o mie de angajaţi ai Rafinăriei Petrotel Ploieşti, de inută de Lukoil, este incertă. Rafinăria trebuia să-şi repornească ieri instalaţiile oprite pentru o revizie tehnică, dar surse citate de Digi24 spun că situaţia rafinăriei este gravă şi că cei aproape o mie de angajaţi ar putea rămâne în curând fără locuri de muncă, după ce ANAF ar fi pus sechestru asigurator asupra mărfurilor companiei.

Faptul că ANAF a pus sechestru pe bunurile Rafinăriei Petrotel Ploieşti, pe antrepozitul fiscal, înseamnă că această companie nu poate vinde nici benzina şi nici motorina pe care le rafinează, conform sursei citate. Astfel, pentru a-şi alimenta benzinăriile, trebuie să apeleze la piaţa liberă, iar de acolo va cumpăra combustibil la un preţ mai mare decât cel produs la rafinăria de la Ploieşti.

ANAF nu a vrut să comenteze situaţia de la Lukoil, însă surse din piaţa de energie spun că este vorba despre un sechestru pe antrepozitul fiscal. Inspectorii ANAF verifică toate actele companiei şi vor să vadă modul în care au fost accizate produsele rafinate.

În octombrie anul trecut, procurorii au pus sechestru pe rafinărie şi pe stocurile acesteia. Pe 2 octombrie 2014, rafinăria de la marginea Ploieştiului părea că este cucerită de mascaţii poliţiei române, iar în birourile şefilor, procurorii scotoceau în fiecare sertar. Au fost percheziţii şi la alte peste 20 de adrese pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul estimat de procurori este de 230 de milioane de euro, mai transmite postul TV.

Tot în toamnă procurorii au cerut să ceară sechestru pentru rezervele de petrol aflate în Portul Constanţa. Răspunsul ruşilor a venit imediat, iar rafinăria a început procedurile pentru oprirea activităţii. 3.500 de oameni au fost în pericol să rămână fără locurile de muncă, lucru pe care premierul Victor Ponta şi ambasada Rusiei l-au declarat inacceptabil.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cand aud de Victor Ponta.....mi se face deja -greata_ Un astfel de prim ministru ...mai bine ar pleca cu Ghita pentru totdeauna in Dubai ....a era sa-l uit pe socru lui ,semnatorul Sarbu ...da si el sa plece..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb