TABAC 2015 Consiliul Concurenţei recomandă crearea unui Grup regional de combatere a contrabandei

Ziarul BURSA #Companii #Contrabanda / 26 martie 2015

Consiliul Concurenţei (CC) a lansat o campanie la nivel naţional (Constanţa, Piatra Neamţ, Baia Mare şi Craiova), pentru informarea actorilor economici şi a marelui public cu privire la rolul preventiv şi corectiv, prin consilierea mediului de afaceri şi a autorităţilor publice, ca urmare a diverselor investigaţii sau a analizelor aprofundate ale diferitelor pieţe, ori de câte ori observă dezechilibre, elemente care perturbă mediul concurenţial sau practici care pot afecta competiţia loială.

Potrivit unui comunicat al CC, autoritatea a oferit unele recomandări viabile pentru jucătorii de pe piaţa berii, zahărului, apelor minerale, tutunului, serviciilor medicale, precum şi în cazul concentrărilor economice din sectorul de retail.

La încheierea investigaţiei pe piaţa ţigaretelor, Consiliul a constatat perturbări ale pieţei, cauzate de fenomenul în creştere al contrabandei şi contrafacerii. În vederea identificării măsurilor pe termen scurt, mediu şi lung, de reducere a impactului comerţului ilicit, autoritatea de concurenţă a recomandat Guvernului să creeze un Grup regional de combatere a comerţului ilicit cu ţigarete, format din reprezentanţi ai autorităţilor române cu atribuţiuni în domeniu - Ministerul Finanţelor, ANAF, DGV, MAI, IGPR, Jandarmeria şi Poliţia Locală, ai autorităţilor similare din Moldova, Ucraina, Bulgaria şi Serbia, precum şi ai industriei ţigaretelor.

De asemenea, CC a cerut companiilor British American Tobacco, JT International şi Philip Morris să transmită informări periodice, timp de trei ani, în luna ianuarie, cu privire la măsurile întreprinse împreună cu autorităţile competente. Totodată, Consiliul Concurenţei a cerut Ministerului Finanţelor să modifice procedura de publicare a listei preţurilor maxime ale ţigaretelor.

Prin recomandări şi cerinţe clare şi specifice, formulate către companii, Guvern, ministere şi diverse instituţii publice şi prin cerinţe de raportare anuală referitoare la implementarea recomandărilor şi angajamentelor, în perioade determinate de timp, autoritatea de concurenţă monitorizează evoluţiile, asigurând suport în construirea strategiilor de afaceri şi contribuind la crearea unui mediu echitabil pentru toate părţile implicate: companii, consumatori, stat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb