TABAC 2017 / ÎN ULTIMA PERIOADĂ Contrabanda cu ţigări a scăzut constant

Ziarul BURSA #Companii #Contrabanda / 10 mai 2017

Piaţa neagră a ţigaretelor a coborât, în martie, la 15,2%, nivelul comerţului ilicit fiind cu 1 punct procentual mai mic faţă de cel din ianuarie 2017, de 16,2%, potrivit studiului Novel Research. Şi în prima lună a anului în curs contrabanda a scăzut faţă de anul trecut.

Acest rezultat vine în contextul în care Autoritatea Vamală a îndeplinit cele 14 măsuri solicitate de premier, subliniază Dorel Fronea, vicepreşedinte ANAF şi coordonator al activităţii structurilor vamale. Domnia sa a precizat, printre altele, că un rol important în continuarea scăderii contrabandei îl au reînfiinţarea echipelor mobile în ianuarie 2017, reoperaţionalizarea echipelor canine şi înfiinţarea Biroului Monitorizare Comerţ Electronic: "Acest proces de modernizare a structurilor vamale trebuie să continue cu întărirea capacităţii echipelor mobile şi eficientizarea echipamentelor de scanare pe care, la preluarea mandatului, în iulie 2016, le-am găsit neutilizate la capacitatea necesară, fiind necesar şi un amplu proces de creştere a capacităţii administrative a autorităţii vamale din România".

Potrivit domnului Fronea, dacă vor fi luate măsurile menţionate, atunci trendul de scădere de circa trei puncte procentuale comparativ cu noiembrie 2016, va continua pe termen mediu şi lung.

Pentru atingerea obiectivului de a ajunge la media UE de 10% - comerţ ilegal cu ţigarete ar trebui lansată şi implementată "Strategia Naţională pentru prevenirea şi combaterea traficului ilicit cu ţigarete 2017-2020", mai spune domnul Fronea, continuând: "Măsurile incluse în Strategie presupun resurse umane înalt calificate, dotarea cu echipamente de calitate, creşterea gradului de cooperare cu celelalte autorităţi de aplicare a legii, cu mediul de afaceri, precum şi cu instituţiile similare interne şi internaţionale".

Regiunea nord-est rămâne şi în martie 2017 cea mai afectată de comerţul ilegal cu ţigarete, cu 42,9%, procentul fiind în creştere cu 5,3 puncte procentuale faţă de ianuarie 2017, potrivit lui Marian Marcu, Director Novel Research. Acesta a spus că regiunile vest şi sud-vest continuă să înregistreze un nivel ridicat al comerţului ilicit, cu toate că cifrele sunt în scădere, în martie faţă de ianuarie. Cea mai substanţială scădere a pieţei ilicite se înregistrează în partea de sud-est a ţării. Din punct de vedere al provenienţei, categoria "cheap whites" (mărci ieftine care nu aparţin marilor producători şi care sunt destinate pieţei negre) continuă să deţină şi în martie cea mai mare pondere (56,3%), urmată de produsele provenite din Moldova şi Ucraina.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Fratilor contrabanda cu tigari e in continua crestere si va creste in continuare odata cu scumpirea; ori vi s-a stricat "aparatul" ori faceti masuratorile din birou.

    Fratilor contrabanda cu tigari e in continua crestere si va creste in continuare odata cu scumpirea; ori vi s-a stricat "aparatul" ori faceti masuratorile din birou.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb