Ţări membre ale UE votează în favoarea unei interziceri parţiale a unui pesticid dăunător albinelor

F.A.
Companii #Mediu / 17 iulie 2013

23 de membre ale Uniunii Europene (UE) au votat în favoarea unei interziceri parţiale a fipronilului, un pesticid dăunător albinelor, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Greenpeace consideră că propunerea pentru interzicerea pesticidului nu este suficientă pentru a permite refacerea populaţiilor de albine şi doar o interdicţie pe termen lung poate restaura sănătatea albinelor.

Fipronilul, un pesticid produs de compania chimică germană BASF, prezintă un "risc acut ridicat pentru albinele melifere atunci când este folosit pentru drajarea seminţelor de porumb", se arată într-o evaluare ştiinţifică publicată în luna mai, de către Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelelor (EFSA).

Herman van Bekkem, campaigner Greenpeace pentru agricultură ecologică, a declarat: "Dovezile disponibile de la EFSA arată clar nevoia unei interziceri complete a acestui pesticid dăunător albinelor, ca măsură de precauţie. Deşi Fipronilul este deja interzis în multe ţări UE, albinele nu se opresc la graniţă. Pentru a pune capăt declinului lor, Comisia trebuie să interzică acest pesticid şi să dezvolte urgent un plan amplu împotriva asaltului chimic îndurat zilnic de polenizatori, precum albinele".

Folosirea fipronilului ca pesticid este deja interzisă în peste două treimi din ţările membre.

Ţara noastră şi-a exprimat votul negativ în ceea ce priveşte decizia de interzicere a pesticidului. Alexandru Riza, coordonator de campanii al Greenpeace România, declară: "E trist că Ministerul Agriculturii refuză încă să colaboreze pentru crearea unui viitor mai sănătos şi mai prosper pentru noi şi pentru urmaşii noştri, când e atâta nevoie de a schimba lucrurile. Curiozitatea rămâne următoarea: oare atât de puţin contează pentru români, încât vom rămâne ultima ţară membră care să se împotrivească acestui gen de iniţiative?".

Greenpeace este o organizaţie mondială, independentă, care derulează campanii pentru schimbarea de atitudini şi comportamente, pentru protejarea şi conservarea mediului şi pentru promovarea păcii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb