Tăriceanu: "Proiectul Renault este cea mai importantă investiţie industrială din România"

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 19 septembrie 2008

Premierul Călin Popescu Tăriceau, prezent joi la inaugurarea lucrărilor Centrului Tehnic Renault de la Titu, judeţul Dâmboviţa, a declarat că proiectul companiei Renault este cea mai importantă investiţie industrială din România.

"În 1998, uzinele Dacia au fost privatizate cu firma Renault. Astfel, România a reapărut pe hartă ca un cons­tructor de automobile. Crearea Centrului de Tehnologie Renault de la Titu va însemna un pas şi mai important. Pe lângă fabricanţi de automobile, în România vom putea să avem oameni care să contribuie la proiectarea, la conceperea produselor. Deci, inteligenţa românească va putea fi utilizată mult mai eficient. La Titu vom avea 3.000 de persoane cu studii de inginerie. Este cel mai important proiect, cea mai importantă investiţie industrială din România, proiectul Renault", a declarat premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit lui Tăriceanu, Grupul Renault are investiţii totale de 1,4 miliarde euro şi va ajunge peste câţiva ani să totalizeze investiţii de două miliarde euro, iar numărul de locuri de muncă ce va fi asigurat va ajunge la 22.500.

"Fondurile care sunt alocate în acest moment pentru cercetare sunt de 0,7 din PIB, în timp ce în 2004 erau sub 0,2 din PIB", a afirmat primul ministru.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu, prezent la eveniment, a declarat că "aceasta este una dintre poveştile de succes ale perioa­dei de tranziţie în România. Anul acesta deja investiţiile ajung la 1,4 miliarde, iar în 2010 la sfârşit vor ajunge la 2,2 miliarde. Fără cercetare, fără un centru tehnologic, automobilul românesc n-ar putea rămâne în competiţie".

Renault Technologie Roumanie (RTR) a inaugurat ieri lucrările de construcţie la Centrul Tehnic de la Titu, unde vor fi realizate o parte din testele de vehicule şi organe mecanice concepute de birourile de proiectare ale Grupului Renault. Proiectul a fost anunţat încă din 2006 şi este estimat la peste 450 milioane de euro. Finalizarea Centrului şi începerea activităţii este programată pentru sfârşitul anului 2009, potrivit oficialilor RTR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb