Tarifele transportatorilor rutieri cresc cu 15%

Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 11 iulie 2014

Tarifele transportatorilor rutieri cresc cu 15%

Tarifele practicate de operatorii de transport vor creşte cu cel puţin 15%, în urma adoptării Hotărârii de Guvern prin care au fost stabilite termenele de restituire a sumelor reprezentând diferenţa dintre nivelul standard al accizelor şi nivelul diferenţiat al accizelor pentru motorină, a anunţat Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), citată de Agerpres.

"UNTRR a atras atenţia că excluderea din schema de rambursare a operatorilor economici care se află în procedură de executare silită, faliment, reorganizare judiciară, dizolvare, închidere operaţională sau lichidare şi adoptarea termenului de două luni pentru aprobarea cererilor de rambursare vor conduce la majorarea tarifelor operatorilor de transport. Transportatorii vor fi obligaţi să majoreze tarifele cu 15% pentru a recupera pierderile provocate de acciza nerecuperabilă, majorare pe care au amânat-o în aşteptarea returnării accizei suplimentare", arată UNTRR.

Potrivit Uniunii, consecinţa firească a adoptării Hotărârii de Guvern în forma menţionată este faptul că operatorii de transport rutier sunt obligaţi să alimenteze în afara graniţelor ţării şi să îşi echipeze vehiculele cu rezervoare cu o capacitate din ce în ce mai mare.

"Dacă, până anul acesta, transportatorii internaţionali reveneau în ţară cu rezervorul gol, acum alimentează cât se poate de mult în străinătate, acolo unde preţul carburanţilor este mult mai mic decât în România. Este firesc şi natural ca, dacă firmele au identificat un carburant mai ieftin în ţările vecine, să meargă şi să alimenteze de acolo. În această perioadă, nu consumul a scăzut, ci vânzările interne de carburanţi. Iar dacă mai mult de 13% - 15% din aceste vânzări s-au mutat afară, atunci bugetul nu a câştigat nimic din acciza suplimentară. Institutul Naţional de Statistică a arătat că în aprilie vânzările din România au scăzut cu 18,7%", se mai spune în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb