Taxe pentru circulaţia maşinilor de mare tonaj în Capitală

Alina Toma
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 26 august 2004

Bucureştiul va fi împărţit în trei zone de acces

Membrii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) vor analiza astăzi modificarea hotărîrii care impune restricţii de trafic greu în Capitală. Surse autorizate din Primăria Capitalei susţin că este vorba de introducerea unei exceptări de la prevederile hotărîrii pentru maşinile care transportă pîine şi lapte. Intervalul orar în cazul acestei hotărîri va fi şi el modificat, în sensul că transportul greu poate începe de la orele 20.00, nu 21.00, cum prevede, în momentul de faţă, hotărîrea CGMB. Sursele citate susţin că modificarea cea mai importantă, propusă la cererea patronatelor din construcţii, este împărţirea Bucureştiului pe zone, care să permită taxarea diferită a transportatorilor. Oraşul a fost împărţit în trei zone: A (centrală şi ultracentrală, care este foarte restrînsă), B (restul cartierelor) şi C (zona preorăşenească, industrială). Consilierii vor decide astăzi cuantumul taxelor pentru cei care tranzitează aceste zone. Potrivit surselor citate, taxele pentru zona A vor fi foarte mari, pentru a descuraja traficul greu în timpul zilei, cele din zona B vor fi mai suportabile, în timp ce pentru zona C transportul de mare tonaj nu va fi taxat.

Dacă aceste modificări vor fi aprobate, noul proiect de hotărîre va intra în vigoare imediat ce este validat de Prefectură.

CGMB va mai lua în considerare modificări minore la o altă hotărîre care a generat controverse. Este vorba de obligativitatea spălatului trotuarelor din faţa locuinţelor şi a sediilor agenţilor economici. Conform noilor reglementări, spălarea trotuarelor s-ar putea face între orele 7.00 şi 10.00 şi nu între 7.00 şi 12.00. Pe ordinea de zi a şedinţei mai figurează proiecte de hotărîri privind majorarea tarifelor pe mijloacele de transport în comun ale RATB, aprobarea organigramei municipalităţii, rectificarea bugetului pe anul 2004, majorarea taxei de adopţie a cîinilor fără stăpîn şi reorganizarea administraţiei pentru supravegherea animalelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb