Teleanu, Hidroelectrica: "Am ajuns în pragul final al organizării licitaţiei pentru Tarniţa"

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 21 februarie 2014

Autorităţile au ajuns aproape de pragul final pentru o licitaţie internaţională privind proiectul Tarniţa - Lăpuşteşti, iar anul acesta ar fi posibil să se încheie şi negocierile cu investitorul strategic care va fi identificat, a declarat, ieri, Mihai Teleanu, membru al Directoratului Hidroelectrica.

Domnia sa a precizat, potrivit Agerpres: "Proiectul Tarniţa - Lăpuşteşti este în programul de guvernare al USL. El a fost promovat, am ajuns în apropierea pragului final pentru o licitaţie internaţională. Sperăm ca anul acesta să încheiem şi toate negocierile cu investitorul strategic care va fi identificat în urma anunţului public, care va apărea cât de curând".

Reprezentantul Hidroelectrica şi-a exprimat speranţa ca în viitor partea de eoliene să se asocieze cu centralele de pompaj ale Hidroelectrica, el dând ca exemplu Statele Unite: "Sper ca în viitor cel puţin partea asta de eoliene, de energii regenerabile intermitente şi impredictibile, să se asocieze cu pompajul nostru, ca în modelul american. Obama, în primul mandat, a semnat un act pentru 300.000 de MW instalaţi în eoliene, asociaţi cu 50.000 de MW instalaţi în centralele de pompaj. Astfel, la ora actuală, ANRE -ul lor a dat 38 de licenţe preliminare, deci ei au identificat locaţii favorabile căutând măcar unul din rezervoare - superior, inferior - să fie la îndemână pentru reducerea costului şi se construieşte. Pe de altă parte, campionii pompajului au fost japonezii şi ei spuneau că indiferent ce mixt ai în ţara ta este bine ca pompajul să fie între 5 şi 15% din capacitatea instalată, fără să mai faci studii ca să vezi ce-ţi iese".

Doar două proiecte pe râurile interioare mai prezintă interes pentru Hidroelectrica, unul în nord, pe Bistriţa, şi un proiect transfrontalier realizat în colaborare cu Ucraina, pe Tisa, a mai declarat Mihai Teleanu. Potrivit acestuia, se încearcă şi o resuscitare a interesului pentru proiectul de la Turnu Măgurele - Nicopole.

Pe de altă parte, Teleanu a precizat că priorităţi pentru Hidroelectrica sunt centralele în operare şi dezvoltarea centralelor importante pentru sistemul energetic naţional, în condiţiile în care, din 27 de studii de prefezabilitate pentru construcţia, în perspectivă, de hidrocentrale, 25 se referă la lanţuri de hidrocentrale sub 10 MW.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb