Termenul scrisorii de intenţie a CGN pentru Nuclearelectrica a fost prelungit

E.D.
Companii #Energie / 25 aprilie 2014

Nuclearelectrica şi compania chineză China General Nuclear Power Corporation au semnat astăzi un Act Adiţional prin care se prelungeşte până la sfârşitul acestui an durata de valabilitate a Scrisorii de Intenţie semnată în noiembrie 2013, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti.

Prin Scrisoarea de Intenţie semnată între cele două părţi se stabileşte cadrul de cooperare privind dezvoltarea proiectului. Companiile Nuclearelectrica SA şi China Guangdong Nuclear Power Group au semnat, anterior, la Beijing, acordul de confidenţialitate privind accesul companiei chineze la documentaţia proiectului privind construirea reactoarelor 3 şi 4 Cernavodă.

"Prelungirea duratei de valabilitate a Scrisorii de Intenţie confirmă interesul China General Nuclear Power Corporation pentru Proiectul Unităţilor 3 şi 4 CNE Cernavodă, dar şi fezabilitatea tehnică şi economică a proiectului", a spus Daniela Lulache, Director General al Nuclearelectrica.

Vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat luna trecută, în Shenzhen, China, că Guvernul ar putea decide prelungirea termenului scrisorii de intenţie pe care compania China General Nuclear Power Group (CGN) o are cu Nuclearelectrica (SNN), motivând că negocierile dintre firma chinezească şi autorităţile române sunt în plină desfăşurare şi vizează "cel mai mare proiect de investiţii" al cabinetului Ponta.

Domnia sa a explicat: "Este, de fapt, vorba de cel mai mare proiect de investiţii pe care îl are Guvernul Victor Ponta ca şi obiectiv. S-a discutat despre stadiul negocierilor dintre această companie şi instituţiile din România, respectiv Nuclearelectrica, Energonuclear, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei şi Ministerul de Finanţe. S-au făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte un mecanism, un pachet de garantare a acestei investiţii. (...) Compania chinezească a avut o scrisoare de intenţie valabilă până în 25 mai. Am convenit împreună că merită să ne gândim serios să prelungim acest termen de 25 mai, pentru că este nevoie şi de discuţii cu partenerii noştri europeni şi, până la urmă, este important să ducem acest obiectiv la capăt".

Oficialul român a adăugat că termenul scrisorii de intenţie ar putea fi prelungit până la sfârşitul anului, menţionând că acest proiect "poate asigura, la momentul finalizării, aproape a cincea parte din necesarul de energie pentru ţara noastră".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb