Tesla îşi restrânge planurile privind producţia de baterii în Germania

S.B.
Companii / 22 februarie 2023

Tesla îşi restrânge planurile privind producţia de baterii în Germania

Tesla a renunţat la planurile de a produce baterii întregi în Brandenburg, Germania, şi va efectua în schimb unele etape de producţie în Statele Unite, unde stimulentele fiscale sunt mai favorabile, a declarat marţi Ministerul Economiei din Brandenburg, informează news.ro.

Producătorul de automobile din SUA plănuise iniţial să producă baterii complete la fabrica Gruenheide din Germania, cu o capacitate maximă de peste 50 gigawaţi oră pe an.

Dar, având în vedere că Statele Unite oferă producătorilor de vehicule electrice care se aprovizionează cu baterii din Statele Unite scutiri de taxe şi reduceri pentru consumatori, compania şi-a schimbat planul.

"Tesla a început producţia de sisteme de baterii în Gruenheide şi se pregăteşte să producă componente pentru celulele bateriei. Compania a acordat prioritate paşilor de producţie suplimentari în SUA, deoarece stimulentele fiscale fac condiţiile de afaceri mai favorabile acolo", a declarat ministerul economiei din Brandenburg, într-un comunicat.

Tesla nu a răspuns solicitărilor de comentarii.

Directorul general, Elon Musk, a declarat în martie 2022 că fabrica de baterii va ajunde la producţia de volum până la sfârşitul anului 2023, dar fabrica şi centrul de producţie de maşini şi-au atins obiectivele mai târziu decât era planificat.

În 2020, Musk a spus că gigafabrica din Berlin va fi cea mai mare fabrică de baterii din lume.

Tesla a avut dificultăţi să crească producţia bateriei 4680 la fabricile sale din Fremont, California, şi Austin, Texas, pe care experţii le-au atribuit tehnicilor noi.

La sfârşitul lunii ianuarie, Tesla a anunţat că va investi mai mult de 3,6 miliarde de dolari pentru a-şi extinde complexul gigafabricii din Nevada, cu două noi fabrici, una pentru a produce în masă camionul electric Semi şi cealaltă pentru a produce noua baterie 4680.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Bravo nemtilor. Efectele economice ale sabotajului pe care SUA si Norvegia l-au facut asupra conductelor incep sa se vada si in agenda publica. Nu doar ca firmele pleaca din Germania fara sa comunice public... Dar acum TESLA face un mare anunt prin care spune "la revedere fraierilor de nemti, pe care NATO i-a atacat si spulberat economic.... ma duc inapoi la hegemon".

     

    Daca mai este cineva trezit ieri pe planeta si nu stie.... Conductele Germaniei (North Stream 1 si 2) au fost sabotate printr-un plan imaginat de SUA in vara lui 2021, si executat in timpul manevrelor NATO numite BALTOPS 22, cu marele ajutor informational si logistic al Norvegiei, care a si apasat pe tragaci in sep 2023, lansand o baliza sonar declansatoare. 

    Germania este partener NATO cu SUA si Norvegia.....

    Rezultatul acestui sabotaj este ca guvernul German a trebuit sa scoata din buzunar peste 200 de mld de euro pentru plafonarea preturilor la energie. Si planuieste imprumuturi de inca 500 mld in acest an. 

    1. ”... cu marele ajutor informational si logistic al Norvegiei, care a si apasat pe tragaci in sep 2023, lansand o baliza sonar declansatoare.”

      uau, trolii se plimba in viitor! 

      Lasa-l.

      Atat intelege si el din ce citeste pe Facebook. De acolo a invatat economie!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb