Titlurile "Artego" conduc topul randamentelor

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 15 iunie 2012

Titlurile "Artego" conduc topul randamentelor

Acţiunile "Artego" Târgu Jiu (simbol ARTE) au adus investitorilor, în perioada 11 mai - 13 iunie, cele mai mari câştiguri, de 37,08%.

Profitul net înregistrat de "Artego", în primul trimestru al acestui an, a fost de 2,028 milioane lei, în timp ce rezultatul brut s-a situat la 2,490 milioane de lei. Compania a avut, în perioada analizată, venituri totale de 53,483 milioane lei şi cheltuieli totale de 50,993 milioane de lei. Cifra de afaceri netă raportată de "Artego", în tri-mes-trul întâi, a fost de 48,509 milioane de lei.

Acţionarii "Artego" au aprobat, în aprilie, în cadrul Adunării Generale, acordarea dividendelor aferente exerciţiului financiar 2011, valoarea dividendului fiind de 0,238 lei pe acţiune.

Capitalul social al "Artego" Târgu Jiu este de 24.873.442 lei, divizat în acţiuni cu o valoare nominală de 2,5 lei/unitate.

Acţionarul principal al companiei este Asociaţia Salariaţilor "Artego", care deţinea, la ultima raportare, 70,04% din titlurile ARTE.

Principalii indici bursieri au înregistrat, în perioada analizată, scăderi mai mari de 12%. Indicele BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare şi "Fondul Proprietatea", s-a depreciat cu 13,21%. Indicele BET-XT, indicele primelor 25 de societăţi de la Bursa de Valori Bucureşti, inclusiv SIF-urile, a pierdut 12,97%, iar indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate, a coborât cu 12,25%.

Fondul "Omnitrust" a adus investitorilor pierderi de 0,02%.

Tradiţionaliştii care au preferat, pe 11 mai, să constituie depozite în euro, la "ATE Bank", au obţinut randamente de 0,29%. Investitorii care au ales să-şi ţină banii în depozite în lei, la "ATE Bank", au înregistrat pierderi de 0,16%.

Cei care au preferat să-şi ţină banii la ciorap au înregistrat deprecieri ale economiilor de 0,74%.

Cotaţia aurului a crescut cu 5,28% în perioada analizată, BNR afişând un curs de aproximativ 184 lei/gram. În prezent, uncia de aur se tranzacţionează în jurul preţului de 1.622 dolari.

Precizare:

- Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

- Fondurile de investiţii luate în calcul pentru această analiză se găsesc la pagina 14. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb