Titlurile "Electroargeş", randament de 44%, într-o lună

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 8 august 2011

Titlurile "Electroargeş", randament de 44%, într-o lună

Investitorii care, în urmă cu o lună, şi-ar fi plasat banii în acţiunile producătorului de electrocasnice "Electroargeş" Curtea de Argeş (simbol ELGS), ar fi înregistrat, vineri, un profit de 44,42% din suma iniţială, titlurile ELGS fiind cel mai bun plasament financiar din intervalul 4 iulie - 4 august.

În acelaşi timp, însă, investitorii care ar fi pariat pe acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) şi ale "Fondului Proprietatea"ar fi înregistrat o pierdere de 8,08% din suma iniţială, în condiţiile deprecierii indicelui BET-FI, care ur­măreşte evoluţia acestor titluri.

O pierdere de 7,31% ar fi marcat, în intervalul analizat, şi investitorii care şi-ar fi plasat economiile în acţiuni similare cu cele care intră în componenţa indicelui BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece companii listate la Bursa de Valori Bucureşti, precum "BRD Groupe Societe Generale", "OMV Petrom", "Broker" Cluj, "Azomureş" Tîrgu Mureş sau "Banca Transilvania".

Niciun portofoliu care ar fi replicat componenţa indicelui BET-XT, al primelor 25 de societăţi de la Bursa de Valori Bucureşti, inclusiv SIF-urile, nu s-ar fi dovedit o alegere inspirată, în perioada analizată, în condiţiile în care BET-XT a consemnat o scădere de 7,56%.

O alegere inspirată s-a dovedit, în schimb, pariul pe titlurile fondului de investiţii "Omninvest", administrat de SAI SIRA, care au adus un randament de 2,99%, în intervalul menţionat.

Investitorii tradiţionalişti care ar fi optat pe 4 iulie să îşi plaseze banii în depozite în euro la "Banca Comercială Carpatica" şi la "ATE Bank" ar fi obţinut randamente de 0,29% din suma plasată iniţial. Cei care ar fi ales să constituie depozite în lei la "Piraeus Bank" ar fi raportat câştiguri de 0,59%.

Persoanele care au preferat, însă, în intervalul menţionat, să-şi păstreze banii "la ciorap" au înregistrat deprecieri ale economiilor de 0,04%, în contextul deprecierii leului în raport cu moneda europeană.

Un plasament ins­pirat ar fi fost în aceas­tă perioadă şi cel în aur, în contextul în care cotaţia metalului preţios a câştigat 13,72%, BNR afişând un curs de 160 lei/gram. În prezent, uncia de aur se tranzacţionează în jurul preţului de 1650 dolari.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb