Titlurile "Electroputere" Craiova au fost cele mai rentabile, în ultima lună

GABRIELA CĂPĂŢÎNĂ
Ziarul BURSA #Investiţii Personale #Jurnal Bursier / 5 iulie 2010

Titlurile "Electroputere" Craiova au fost cele mai rentabile, în ultima lună

Acţiunile producătorului de locomotive "Electroputere" Craiova (simbol EPT) s-au situat pe primul loc în topul creşterilor la o lună de la Bursa de Valori Bucureşti. Astfel, în perioada 01 iunie - 01 iulie, ele au fost cel mai bun plasament din piaţă, cu o apreciere de 10,33%, până la preţul de 0,12 lei/unitate, însă şi alte tranzacţii bursiere au adus câştiguri investitorilor.

Cu toate aces-tea, cei care s-au orientat, în intervalul analizat, către portofolii similare indicelui BET, care urmăreşte evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la BVB, au înregistrat o pierdere de 5,74%, în vreme ce indicele BET-FI (exprimat în euro), care reflectă evoluţia celor cinci societăţi de inves-tiţii financiare (SIF) tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti, a raportat o scădere de 1,94%. De asemenea, indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni, a coborât cu 6,09%.

Şi persoanele care au optat pentru titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti au raportat pierderi pe linie, cel mai puţin afectate fiind unităţile la fondul "Omnitrust", acestea ieftinindu-se cu 0,12%.

Mai puţin mulţumite au fost persoanele care au preferat să constituie depozite în euro la "Marfin Bank", "ATE Bank", MKB Romexterra sau Banca Comercială Carpatica. Acestea au obţinut în continuare randamente stabile la această categorie de plasament, câştigând 0,27% din suma investită iniţial.

Pierderea cea mai mică înregistrată de persoanele care şi-au redirecţionat economiile către depozite în lei a fost de 3,10% din suma depusă (raportată la moneda europea-nă) dacă au optat pentru depozitele în lei de la UniCredit Ţiriac Bank, care a oferit cea mai bună do-bândă. În cazul celorlalţi jucători din piaţă, pierderea a fost mai amplă.

Moneda naţională a înregistrat în ultima lună deprecieri, astfel că cei care nu s-au decis pentru vreun alt tip de plasament au înregis-trat o devalorizare a economiilor cu 3,74%. În prezent, moneda euro a depăşit pragul de 4,3 lei/leu.

Metalul galben a oferit o rentabilitate de 0,34%, în condiţiile în care cererea a mai revenit, preţul aurului depăşind nivelul 133 de lei/gram, potrivit datelor afişate, ieri, de BNR.

Precizări:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb