Tra, la, la/Transelectrica

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 31 octombrie 2012

Tra, la, la/Transelectrica

Am să vă spun, copii, poovestea unui ciobănaş,

A unui ciobănaş,

Tralala,

La, laa, la,...

Nu îmi mai amintesc versurile originale.

Ceea ce urmează îmi închipui că sunt versurile originale, dar s-ar putea să greşesc.

Îmi avertizez cititorii să nu confunde textul de mai jos şi să nu creadă nicidecum că ar fi vreun articol bazat pe informaţie documentară.

Nu, nu este un articol, nici măcar din specia pamfletului.

Astea sunt versurile care-mi vin în minte, la un cântec pe care l-am uitat.

Nu înţeleg ce legătură are povestea unui ciobănaş cu povestea Transelectrica - mintea îmi joacă feste.

Nu pricep de ce Tralala, La, laa, la, sugerează PDL, USL, PC, PSD, Crin Antonescu, Dan Voiculescu, Traian Băsescu, Victor Ponta şi alţi Tralala mai mici, din partidele lor.

Dacă am greşit versurile, îi cer scuze poetului.

Nu uitaţi!, este doar un cântec.

Nimic adevărat.

Transportatorul naţional de electricitate, Transelectrica SA, pare că trece, în aceste zile, prin chinul sfâşietoarelor lupte între partide, care se bat pe funcţii cu greutate, potrivit unor surse din companie.

Mai mulţi "ciobănaşi", vorba cântecului, de la toate partidele se luptă să preia conducerea Transelectrica şi se pare că astăzi îşi vor impune directorii în companie, într-o şedinţă de Consiliu de Administraţie.

De săptămâna trecută, compania are un nou director general, în persoa-na lui Andrei Gabriel Benghea Mălăieş, care, spun sursele noastre, ar fi susţinut de Franklin Templeton, Administratorul Fondului Proprietatea, dar şi de PSD. La numirea domnului Benghea ar fi contribuit, după cum se vorbeşte prin Transelectrica, Marian Mateescu - director de direcţie în companie (căpitan SPP şi fost şef de cabinet al lui Ionuţ Popes-cu, pe vremea când acesta era minis-tru de Finanţe), dar şi de actualul director general adjunct, Corneliu Ene, care se spune că schimbă macazul după cum bate vântul. Beghea a lucrat în Ministerul Finanţelor atât pe vremea lui Ionuţ Popescu, cât şi pe vremea lui Sebastian Vlădescu.

Mai mult decât atât, prin Transelectrica se spune că Gheorghe Seculici (omul PDL-ului rămas în companie) ar fi dat mandat PNL-istului Dumitru Pîrvulescu (omul ministrului Chiţoiu în CA) să susţină modificările din conducerea companiei (Deja ne doare capul!...).

Cică PDL şi-ar fi negociat votul din CA, ca să-şi menţină controlul în SMART, spun gurile rele din Transelectrica, pentru că SMART are multe zeci de milioane de euro de "păpat" de la transportatorul de electricitate.

Lupta de la Transelectrica nu s-a încheiat. Intră PC-ul în acţiune, speriat de asaltul PDL, negociind şi el o intrare în Transelectrica, aşa, ca să nu rămână pe dinafara USL-ului, mai spun păcătoşii.

PDL s-a săturat de opoziţie şi vrea la guvernare. O ieşi PNL-ul din poveste? S-o uni PSD cu PDL, de dragul Transelectrica? Peste noapte, nu se ştie...migrenă...

Între timp, angajaţii simpli şi specialiştii din Transelectrica sunt îngroziţi de felul cum s-au trezit peste noapte cu un alt director general (al treilea din acest an), numit, cum spun ei, nu se ştie conform cărui statut al societăţii - acela pe legea 31 (care presupunea ca directorul să fie confirmat de AGA) sau acela cu conducerea dualistă (care presupunea doar confirmarea Consiliului de Supraveghere, dar care nu există încă).

Dar AGA când îl va confirma oare?

Sau când şi cum va fi numit noul Consiliu de Supraveghere?

Şi cu întrebările acestea s-au dus bieţii angajaţi ai Transelectricii, aseară la culcare.

Lăsând la o parte povestea asta care bântuie, şedinţa CA-ului de ieri, în care ar fi trebuit aprobată noua organigramă a Transelectrica (cu vreo 15 schimbări de directori după unele surse din companie), a fost amânată pentru astăzi.

N-a fost gata desenul. Organigrama.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Am pierdut vremea citind acest articol de 2 bani.In tot cuprinsul articolului nu spui nimic interesant,doar lucruri pe care nici nu le poti dovedi.Daca tu te numesti ziarist eu ma duc si ma impusc.Lasa-te de meserie.Este ultima data cand mai citesc vreun articol din ziarul asta .

    1. Si de ce nu te-ai dus... in drumul tau si ai mai scris aceasta opinie de crishma?

      Vai de tara asta daca are multi ca tine..Sau poate esti doar un interesat si atunci se intelege, mai ales daca te impusti

      Ai gresit ziarul! Nu oricine poate citi si, mai ales, intelege articolele din acest ziar. Mai usor , mult mai usor, este sa te impusti!

      Draga Adi, citeste si tu un ziar serios, care ia spaga si ii lauda pe ai tai!

      draga redactie, ce ar fi sa nu mai jigniti cititorii care va critica? mai bine renuntati la disclaimer-uri stupide si incepeti sa faceti jurnalism adevarat, nu barfe, barfulite, susanale, etc.

      Nu-i asa ca n-ai observat ca birfesti, birfulesti si susanesti etc.tu insuti?

      Pe ce te bazezi cind afirmi ca noi ne-am jigni cititorii?

      draga Adrian. Acolo cu mai mult sau mai putin timp in urma era un indemn revolutionar de genul pe care il sustii tu. Eu as spune mai degraba ORGASM INTELECTUAL ce se petrece cand citesti acest ziar extraordinar. S-ar putea sa fii lucrat la fabrica de la Gaesti si inca mai tanjesti dupa frigiderele de atunci. Si poate vrei sa spui de 2 lei, nu doi bani. Te rog frumos. Astazi deja am intentat doua procese constintei domnului Vulpescu. Ce-mi place este ca tii bine contabilitatea. Vorbeste la o mare firma de pe piata.Cu siguranta au nevoie de baieti ca tine sa iasa din buimaceala in care s-au bagat ca niste guvizi de balta :-)

      Mda,nu spune nimic interesant,mai bine te impusti :).

    Eroare absolut impardonabila, Make, taie-i 50% din salariu autorului.

    Benghea-Malalies nu e al treilea DG de la Transelectrica anul asta; e al patrulea.

    In rest, ramane cum am stabilit ;-) 

    La avariile de sistem din India din 30-31 iulie au ramas in bezna 600 de miloane de oameni. Prima masura a fost modificata legea energiei fiind introdus acest eveniment in categoria infractiunilor impotriva sigurantei nationale. La noi sunt in legi acste prevederi insa nimeni nu se "autosesiseaza" cu toate ca actionarii (minoritari nu statul!!) au sesizat multiple infractiuni in administrarea Transelectrica, Teletrans si Smart in ultimii ani. A venit iarna vrea cineva sa ramanem fara energie acuma ?? Incompetentii acestia se joaca de-a oltchimul cu toate societatile de parca nu au avut jucarii cand erau mici. Din pacate o fac pe banii consumatorilor platitori de taxe si impozite. Se pare ca toti neavenitii se pricep si la fotbal, si la chimie, si la ... energie, dar uita sa citeasca ce scrie pe diploma lor daca au !? Am criticat incompetenta unora ca sa o inlocuim cu incompetenta altora ?

    Chiar s-a intamplat si se mai intampla.

    sunteti prosti de la un cap la altul,sunteti o tara de prosti asa v ati nascut asa traiti asa o sa muriti!prostilor cand va treziti dimineata sa va aduceti aminte ce citti acum :ROMANI PROSTI

    1. emigreaza!!!!si lasa-ne!!!!!!!

    Recuperatorii de metale feroase si mai ales neferoase vor schimba directorii cum vor dori.E groaznic ce vad dupa 30 de ani de munca.Directori politici veniti cu sute de angajati fara nicio pregatire fac jaf in domeniul public,ce mai.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb