Traficul aerian a crescut cu 47% în primul trimestru

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 3 iunie 2008

Traficul aerian a crescut cu 47% în primul trimestru

Traficul aerian a crescut cu peste 47% în primele trei luni ale anului, în timp ce traficul pe cursele low-cost a crescut cu 20 la sută, potrivit estimărilor oficiale, citate de Rompres. "În primele trei luni, traficul aerian general a crescut cu peste 47% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce traficul low-cost s-a majorat cu circa 20%", a declarat ieri directorul general al Direcţiei de Aviaţie Civilă din Ministerul Transporturilor, Cătălin Radu.

Piaţa aeriană creşte rapid în România din cauza reducerii preţului, odată cu apariţia zborurilor low-cost, creşterii numărului de companii aeriene care activează pe piaţă şi a numărului de curse charter.

De asemenea, traficul intern este în creştere în mare parte din cauza faptului că infrastructura feroviară este în reparaţii pe magistralele principale, iar traficul rutier este îngreunat de lipsa autostrăzilor. Anul trecut, traficul aerian s-a cifrat la circa 7,8 milioane pasageri, din care circa 1,8 milioane pasageri au ales cursele low-cost, restul preferând cursele de linie all-inclusive. Ponderea traficului low-cost a depăşit 20 la sută din traficul total, în condiţiile în care, la începutul anului trecut, cota de piaţă atingea circa nouă la sută, iar în 2006 traficul low-cost înregis­trase 1,4 milioane pasageri în România. Dacă piaţa low-cost se dezvoltă masiv, acelaşi lucru se poate spune şi despre cursele comerciale de linie, în condiţiile în care noi companii au intrat pe piaţă, un exemplu fiind compania Scandinavian Airlines, cu trei curse pe săptămână pe ruta Bucureşti - Copenhaga.

Un segment care cunoaşte o creştere importantă sunt cursele trans-atlantice, care vor înregistra un trafic mai mare cu 15 la sută comparativ cu anul trecut. Cursele către Statele Unite sunt căutate atât de românii care îşi vizitează rudele, cât şi în scop de afaceri.

În prezent, pe piaţă sunt în competiţie companii precum Delta Air Lines, ce realizează zboruri directe Bucureşti - New York, cât şi Air France, KLM, Lufthansa, British Airways, care asigură transportul spre Statele Unite, cu escală în aeroporturi precum Heathrow, Charles de Gaulle sau Frankfurt.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb