Traficul aerian va scădea cu circa 8% în 2009, din cauza crizei

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 7 aprilie 2009

Traficul aerian comercial va scădea în 2009 cu circa 6-8%, pe primele trei luni scăderea fiind de circa şase la sută, a declarat ieri Bogdan Donciu, director general ROMATSA.

"Pentru 2009 estimăm o scădere a traficului aerian în România cu până la 8 la sută, în special din cauza efectelor crizei. Pentru a contrabalansa această tendinţă intenţionăm, prin restructurarea companiei să scădem tariful perceput pentru serviciile noastre, de 46 euro pe tonă/100 km, pentru a aduce mai mult trafic, având în vedere că companiile aeriene atunci când vin într-o ţară evaluează şi aceste costuri de administrare a traficului aerian", a precizat Bogdan Donciu, citat de Agerpres.

România a înregistrat o creştere cu 41% a numărului de pasageri transportaţi pe calea aerului din Uniunea Europeană, cea mai mare înregistrată în spaţiul comunitar, potrivit Eurostat.

În topul statelor cu cele mai mari creşteri în ceea ce priveşte numărul de pasageri, România este urmată de Letonia (27%), Polonia (25%) şi Lituania (22%).

Cele mai mici rate de creştere s-au înregistrat în Luxemburg, cu o creştere de doi la sută, Marea Britanie, cu o creştere de trei la sută, Olanda, Ungaria şi Cipru, toate cu o creştere a traficului de patru la sută.

Conform Eurostat, Aeroportul Henri Coandă a înregistrat o creştere cu 41% a numărului de pasageri, până la 6,9 milioane pasageri, din care 5,32 milioane pasageri în interiorul UE, 544.000 de pasageri pe curse interne şi 1,04 milioane pasageri pe curse extra-comunitare.

Cele mai aglomerate rute interne din UE sunt Madrid - Barcelona, Roma - Milano, Paris - Toulouse şi Paris - Nisa, iar cele mai aglomerate rute externe sunt Londra - Dublin, Londra - Amsterdam şi Londra - Paris, în timp ce rutele extra-comunitare cu cei mai mulţi pasageri în 2007 sunt Londra - New York, Paris - New York şi Londra - Chicago.

Cel mai aglomerat aeroport este Heathrow din Londra, cu 68 milioane pasageri, urmat de Charles de Gaulle din Paris, cu 60 milioane pasageri, şi Frankfurt, cu 54 milioane pasageri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb