Traficul de mărfuri prin porturile româneşti a scăzut cu o treime faţă de 2008

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 18 decembrie 2009

Traficul prin porturile româneşti în 2009 a scăzut cu o treime faţă de anul precedent, potrivit datelor prezentate ieri, într-o conferinţă de presă, de către conducerea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, transmite NewsIn.

"În primele 11 luni ale anului, traficul total de mărfuri înregistrat în porturile maritime româneşti a fost de 38,3 milioane tone, cu 33% mai puţin decât anul trecut. Estimez ca până la sfârşitul anului traficul total de mărfuri să atingă 42 milioane tone", a precizat Ioan Bălan, directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.

Bălan a precizat că anul 2008 s-a remarcat cu un trafic de mărfuri record pentru portul Constanţa, în ultimii 20 de ani.

Categoria de produse cu cele mai mari scăderi au fost containerele. "La sfârşitul lunii noiembrie 2009 se înregistraseră 550.101 TEU-uri (n.r. Twenty-foot equivalent unit - unitate de măsură specifică pentru containere), faţă de 1,29 milioane TEU, în 2008. S-au menţinut la nivelul anului trecut produsele petroliere (3,7 milioane tone), lemn şi plută (770.000 tone). Au scăzut şi minereurile de fier, deşeurile de fier, produsele metalice.

Există şi categorii de mărfuri care au crescut spectaculos, cum ar fi cerealele. "În primele 11 luni, traficul de cereale a crescut spectaculos, depăşind 9,5 milioane de tone. În aceeaşi perioadă a anului trecut, traficul de cereale prin porturile maritime era de 5,4 milioane tone", a declarat Ioan Bălan.

Ambroziu Duma, director Exploatare, Siguranţă şi Securitate Portuară, a precizat că portul Midia a cunoscut o creştere a traficului, datorită investiţiilor realizate aici.

"În ultima perioadă, traficul de mărfuri prin portul Constanţa s-a relansat şi sperăm ca până la sfârşitul acestui an să recuperăm din decalajul înregistrat comparativ cu traficul din anul 2008", a conchis Bălan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb