Transgaz vrea să emită obligaţiuni pentru finanţarea coridoarelor energetice

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 13 mai 2015

Transgaz vrea să emită obligaţiuni pentru finanţarea coridoarelor energetice

Acţionarii Transgaz sunt convocaţi pe 15 iunie să aprobe lansarea unei emisiuni de obligaţiuni corporative negarantate, în valoare de maxim 500 milioane de lei. Conform unui raport al companiei remis BVB, emisiunea va avea o maturitate de minim 5 ani, cu dobândă fixă şi va fi utilizată pentru finanţarea "Planului de dezvoltare a sistemului naţional de transport în perioada 2014-2023".

Reprezentanţii Transgaz au declarat pentru ziarul BURSA: "Sursele atrase din emisiunea de obligaţiuni vor fi folosite la finanţarea parţială a următoarelor proiecte cuprinse în Planul de dezvoltare al Sistemului Naţional de Transport aprobat de ANRE: Coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria şi sistemul de transport din zona de Nord - Est a României, în scopul îmbunătăţirii aprovizionării cu gaze naturale a zonei, precum şi a asigurării capacităţilor de transport spre Republica Moldova".

Aceştia ne-au precizat că în cazul în care AGA Transgaz va aproba emiterea de obligaţiuni, acestea vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti.

După aprobarea AGEA pentru derularea emisiunii de obligaţiuni, Transgaz urmează să procedeze la contractarea unei societăţi de servicii de investiţii financiare, în vederea întocmirii Prospectului pentru admiterea la tranzacţionare, societate care va pune la dispoziţia Transgaz şi informaţii din piaţă cu privire la atractivitate şi costuri, ne-au explicat oficialii companiei. Pe baza acestor informaţii şi a necesităţilor de finanţare a programului de investiţii, se vor stabili tranşele şi calendarul emisiunii.

Transgaz are prevăzute pentru 2015 cheltuieli de investiţii în valoare de 631,1 milioane lei, conform bugetului de venituri şi cheltuieli publicat în Monitorul Oficial. Veniturile totale ale societăţii sunt estimate la 1,695 miliarde lei, iar cheltuielile totale la 1,251 miliarde lei, Transgaz urmând să încheie anul cu un profit net de 371,412 milioane lei.

Anul trecut, Transgaz a obţinut un profit net preliminat de 507,428 milioane lei. Veniturile companiei au totalizat 1,695 miliarde lei, iar cheltuielile 1,077 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb