Tribunalul Bucureşti a admis ieşirea din insolvenţă a "Blue Air"

Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 23 februarie 2011

Tribunalul Bucureşti a admis recursul Blue Air şi a respins cererile de insolvenţă formulate de către Carpatair şi Service Excelence, a anunţat ieri operatorul aerian.

"Insolvenţa a fost judecată ieri (n.r. luni) şi e o sentinţă definitivă", a declarat ieri Sheriff Ussama, directorul general al Blue Air. În octombrie anul trecut, Tribunalul Bucureşti a admis o cerere înaintată de Carpatair şi Service Excellence Solutions pentru intrarea în insolvenţă a Blue Air, decizie pe care compania a contestat-o pe motiv că nu are datorii către cele două firme.

Carpatair a depus la jumătatea lunii martie 2010, la Tribunalul Bucureşti, dosarul prin care cere insolvenţa Blue Air, în contul unei datorii în valoare de 30.000 de euro, ca urmare a închirierii unei aeronave SAAB 2000 către Blue Air, în luna septembrie 2009. Paula Ardelean, vicepreşedinte al Carpatair, a precizat în octombrie anul trecut: "La câteva zile după ce am depus dosarul de insolvenţă, Blue Air ne-a achitat datoria şi noi le-am dat hârtie că am primit banii. Dar după acest lucru ei nu s-au dus, probabil, la tribunal să închidă dosarul. Diligenţele pentru închiderea dosarului erau treaba lor".

Blue Air a negat că ar avea datorii neachitate către cele două companii, iar directorul general, Sherif Ussama, declara că firma pe care o conduce îşi achită datoriile către stat şi furnizori, în pofida blocajelor financiare la nivel naţional şi chiar a procesului de restructurare a flotei pe care compania l-a finalizat recent.

Potrivit lui Ussama, Blue Air a înregistrat în urma insolvenţei pierderi de imagine care nu pot fi estimate. "Cu toate acestea, clienţii Blue Air nu şi-au pierdut încrederea în companie. În ziua în care s-a anunţat intrarea în insolvenţă au fost cumpărate bilete pentru o ofertă specială a Blue Air în valoare de circa 700.000 euro", a precizat Ussama.

El a adăugat că Blue Air are datorii curente nesemnificative la companiile cu care lucrează. "Avem peste 600 de servicii şi bunuri, aşa că e normal să avem şi întârzieri la plăţi. La rândul nos-tru, avem bani de recuperat din piaţă", a explicat Ussama. Operatorul low-cost, deţinut de omul de afaceri Nelu Iordache, operează peste 50 de rute europene, în 14 state.

Blue Air şi-a dublat venitul pe loc în primele două luni ale acestui an

Blue Air şi-a dublat venitul pe loc în lunile ianuarie şi februarie ale acestui an, comparativ cu perioada similară din 2010, pe fondul creşterii gradului de încărcare şi optimizării destinaţiilor. Sheriff Ussama a declarat: "Avioanele au avut o încărcătură mai mare în acest an, am introdus destinaţii noi mai rentabile, am renunţat la alte destinaţii şi am optimizat cursele". El nu a dorit să precizeze la cât se ridică venitul pe loc.

Blue Air operează aproape acelaşi număr de avioane ca anul trecut (opt aeronave) şi a schimbat doar tipul acestora.

Operatorul are în plan pentru acest an introducerea de destinaţii noi atât din Bucureşti, cât şi din Bacău.

"Vom avea din Bacău rute spre Larnaca, Paris, Dublin şi Bruxelles, iar din Bucureşti am reintrodus zborurile spre Lisabona", a adăugat Ussama.

El crede că în acest an agenţiile de turism se vor orienta către cursele aeriene de linie şi vor renunţa la o parte din chartere. "Anul trecut au fost pierderi mari pe chartere, pentru că s-a aşteptat un boom în vară, care nu a avut loc. Agenţiile au contractat multe chartere pe care nu le-au umplut. Probabil că în această vară vor folosi mai mult cursele normale", a mai spus Ussama.

Blue Air estimează un avans de 5% al afacerilor în acest an, la 160 milioane euro

Compania Blue Air estimează în acest an o creştere a afacerilor de aproximativ 5% faţă de 2010, de la 150 milioane euro la 160 milioane euro, a declarat directorul de strategie şi dezvoltare al grupului din care face parte operatorul aerian low-cost, Gheorghe Răcaru.

Totodată, el a spus că şi numărul pasagerilor transportaţi va creşte cu 5% în acest an, de la 1,5 milioane la 1,6 milioane pasageri.

"Credem că piaţa ne va permite această creştere", a afirmat Răcaru.

El a mai spus că Blue Air a achiziţionat patru aeronave, din care două sunt în leasing operaţional, urmând ca prima aeronavă să fie livrată în aprilie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb