Ucraina vrea să rezolve problema importului de gaze ruseşti

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 14 noiembrie 2013

Societatea ucraineană Naftogaz ar putea să nu cumpere gaze naturale de la concernul rus Gazprom până la sfârşitul acestui an, a declarat, ieri, ministrul ucrainean al energiei şi industriei cărbunelui, Eduard Stavitski, citat de agenţia rusă de presă Interfax. Ucraina dispune de suficiente gaze în depozitele sale subterane şi nu este nevoie de a cumpăra noi cantităţi de gaze din Rusia, a spus oficialul ucrainean.

Potrivit Agerpres, la începutul acestei săptămâni, autorităţile de la Kiev au sistat importurile de gaze ruse încă de la sfârşitul săptămânii trecute, iar unii experţi au estimat pericolul unor perturbări în aprovizionarea cu gaze a clienţilor europeni ai Gazprom via Ucraina chiar la venirea iernii.

Kievul ar putea începe să cumpere gaze atunci când va fi necesar, a adăugat ministrul energiei ucrainean, indicând că la nivel naţional s-a înregistrat o reducere cu 45% a consumului de gaze din volumul planificat. În acelaşi timp, preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a cerut guvernului de la Kiev să ia măsuri pentru a debloca cooperarea cu Rusia, a anunţat premierul Mikola Azarov, în şedinţa de ieri a executivului ucrainean. Azarov a precizat, citat de Ria Novosti: "Ca urmare a negocierilor recente s-a convenit că situaţia creată nu corespunde pe termen lung intereselor Ucrainei şi Rusiei. Părţile au ajuns la un acord privind reglementarea unei serii de probleme acumulate în relaţiile bilaterale. Prin urmare, preşedintele Ucrainei i-a ordonat guvernului să ia măsuri pentru deblocarea cooperării cu Rusia".

Potrivit acestuia, ultimele două vizite ale preşedintelui Ianukovici la Moscova, cea din urmă efectuată chiar sâmbătă, au fost dedicate în special problemelor legate de relaţiile bilaterale cu Rusia, un subiect principal şi la nivel de premieri. "Problema numărul 1 a economiei naţionale este normalizarea relaţiilor cu Rusia", a accentuat Mikola Azarov în debutul şedinţei de guvern, conform Interfax. Deteriorarea relaţiilor şi o reducere în consecinţă a volumului schimburilor comerciale cu Rusia reprezintă un risc semnificativ pentru economia Ucrainei, a mai spus premierul ucrainean.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb