Un consorţiu condus de Engie va prelua operatorul de conducte al grupului Petrobras

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 9 aprilie 2019

Un consorţiu condus de compania franceză de utilizăti Engie a câştigat o licitaţie pentru preluarea TAG, operatorul de conducte al grupului Petrobras, cu o ofertă de 8,6 miliarde de dolari, prin care Engie îşi va întări poziţia pe o piaţă care se dezvoltă rapid, în timp ce Petrobras îşi va reduce datoriile, transmite Reuters, citată de News.ro.

Engie a anunţat, ieri, că oferta sa câştigătoare pentru o participaţie de 90% la TAG a fost făcută de un consorţiu format din Engie şi compania canadiană Caisse de Depôt et Placement du Quebec (CDPQ). Petrobras va păstra o participaţie de 10% la TAG.

Engie a anunţat că TAG îi va oferi o sursă constantă de profit, compania operând 47% din întreaga infrastructură de gaze din Brazilia.

Isabelle Kocher, directorul general al Engie, a declarat: "Achiziţia TAG este un moment de referinţă pentru Engie în Brazilia, o piaţă majoră pentru grup, unde suntem prezenţi de 23 de ani. Corespunde în totalitate cu strategia Engie de a deveni lider al tranziţiei către emisii zero de carbon, susţinând eliminarea emisiilor de carbon din mixul său de energie".

Preluarea TSG, care a înregistrat în 2018 un profit de bază de 1,14 miliarde de dolari, va avea ca rezultat creşterea datoriilor nete cu circa 1,6 miliarde de euro (1,8 miliarde de dolari).

Vânzarea TAG este o victorie pentru conducerea Petrobras, care vinde active pentru reducerea datoriilor şi concentrarea activităţilor pe explorare şi producţie.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb