Din cifrele realizate de Cofetăriile Delice, în luna decembrie 2017, rezultă că românii consumă mai mult cozonac de Paşte decât de Crăciun, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.
Laurenţiu Dascăul, Director General Cofetăriile Delice, a declarat: "În cea mai bună zi din perioada Crăciunului, care tocmai a trecut, am vândut peste 500 de cozonaci, în cele 7 cofetării de sub brandul Cofetăriile Delice, dar şi pe lanţul nostru de distribuţie. Evident că am fi putut să vindem mai mult, dacă am fi putut distribui la nivelul cererii. Succesul acestui tip de prăjitură, realizată în laboratorul Cofetăriilor Delice, este datorat producţiei. Noi manufacturăm umplutura din cozonaci exact cum o făcea bunica în bucătărie, iar aluatul cozonacilor îl realizăm tradiţional, adică din ingrediente naturale, fără grăsimi hidrogenate sau e-uri".
În topul cozonacilor consumaţi de români se află, detaşat, cozonacul umplut cu nucă, urmează cel umpul cu rahat, apoi cozonacul cu stafide, potrivit sursei citate.
De Paşte lucrurile sunt mai dinamice, însă de Crăciun, din vânzările realizate de Cofetăriile Delice, reiese că aproape fiecare familie are cel puţin un cozonac în casă.
"În special de acest Crăciun am constatat că au crescut comenzile din Capitală, dar cât timp nu există un curier specializat pe transportul prăjiturilor, vănzările cozonacilor copţi tradiţional la Cofetăriile Delice nu vor urca la potenţialul pieţei", mai susţine Laurenţiu Dascălu.