Uniunea Europeană urmăreşte reducerea cu 40% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030

E.D.
Companii #Mediu / 25 octombrie 2014

Uniunea Europeană a ajuns vineri la un acord prin care doreşte reducerea cu cel puţin 40% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030, potrivit unui angajament al liderilor europeni semnat vineri.

Acordul a fost obţinut în urma unor negocieri aprinse, care au durat aproape opt ore, la Bruxelles, transmite presa internaţională.

Planul prevede reducerea cu 40% faţă de nivelul din 1990 a emisiilor de gaze cu efect de seră, până în 2030. Cei 28 de şefi de state şi de guverne au ajuns la înţelegeri şi asupra altor două obiective, şi anume creşterea nivelului energiei regenerabile la 27% din consum şi economii de energie de 27% faţă de nivelul din 1990, a precizat Van Rompuy. Primul obiectiv are caracter constrângător la nivelul UE, dar nu şi al doilea.

Europenii, îndemnaţi de Spania şi Portugalia, au decis totodată să crească obiectivul "interconectării" reţelelor electrice din cadrul UE la 15%.

Discuţiile de la Bruxelles au fost îngreunate de Polonia, care a dorit să-şi protejeze industria minieră, dar şi de alte ţări care au încercat să reducă resticţiile pentru a nu afecta agricultura sau centralele nucleare.

"Nu a fost uşor deloc, dar am reuşit să luam o decizie corectă. Europa a fost pusă pe un traseu ambiţios, dar şi economic, când vine vorba de energie şi climă. (MUSCA) În definitiv, este vorba despre supravieţuire. Este un exemplu de politică pe termen lung", a spus Herman van Rompuy, preşedintele Consiliului European.

"Am făcut un pas crucial înainte, am stabilit o ţintă care va garanta că Europa o să fie un jucător important, un partener important în viitoarele înţelegeri internaţionale cu privire la climă", a declarat Angela Merkel, cancelarul Germaniei

Grupările ecologiste spun însă că ţintele stabilite la Consiliul European nu sunt suficient de ambiţioase şi, din acest motiv, nu vor încetini schimbările climatice.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Tintele pentru anul 2030 pot fi realizate pana in 2020.

    Pilotul complex: Amenajare hidroelectrica pentru prevenirea inundatiilor si producerea Pico-hidrocentralelor electrice in gama 5 ... 100 kw, poate fi proiectat si realizat fizic cu investitia eficienta de 1.500.000 euro. In etapele de aplicabilitate/transfer-valori ficare la nivel international este de 1.000.000.000.000 euro, conform solutiei brevetate. 

    Detalierea informatiilor la primirea semnalului. 

    Cu respect si prietenie, 

    Tudor Neda-Cojocaru

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb