UPDATE/ MIHAI TUDOSE: "La 48 de ore, încă e lipsă de energie electrică în localităţi, şcoli, dispensare; nu e posibil aşa ceva"

Mina Irina
Companii #Energie / 19 septembrie 2017

Furtuna din Timişoara (Sursa foto: captură Youtube)

Furtuna din Timişoara (Sursa foto: captură Youtube)

Actualizare 19:34 ANRE verifică modul în care distribuitorii de energie electrică din vestul ţării au respectat prevederile legale

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energetic (ANRE) verifică modul cum au fost respectate prevederile legale de către "E-Distribuţie Banat" şi "Distribuţie Transilvania Nord" cu privire la asigurarea serviciului de distribuţie a energiei electrice în zonele afectate de furtuna extrem violentă de duminică, iar în cazul în care va constata nereguli, instituţia va lua măsurile ce se impun.

Într-un comunicat de presă trimis Redacţiei, reprezentanţii Autorităţii au transmis: "ANRE este preocupată de problemele privind restabilirea alimentării cu energie electrică a utilizatorilor din zonele afectate de recentele fenomene meteorologice deosebite. Astfel, în conformitate cu prevederile Standardului de performanţă privind activitatea de distribuţie a energiei electrice, titularii de licenţe sunt obligaţi să raporteze la ANRE situaţiile în care sunt afectaţi peste 5000 clienţi, asa cum este şi cazul clienţilor de pe raza E-Distribuţie Banat membră a grupului Enel şi Distribuţie Transilvania Nord, membră a grupului Electrica.

Raportat la atribuţiile şi competenţele sale, ANRE verifică modul cum au fost respectate prevederile legale cu privire la asigurarea serviciului de distribuţie în zonele afectate de situaţia meteorologică deosebită, înregistrată în data de 17.09.2017, de către cei doi titulari de licenţe.

În cazul în care, ANRE va constata nerespectarea obligaţiilor operatorilor de distribuţie, rezultate din condiţiile de valabilitate ale licenţelor acordate acestora, va lua măsurile ce se impun, în conformitate cu prevederile legale în vigoare".

(S.A.)

-----------

Actualizare 17:04 E-Distribuţie Banat a reluat alimentarea cu electricitate a circa 87% din clienţii pentru care furnizarea a fost afectată de furtună

Alimentarea cu electricitate a fost reluată în cazul a circa 87% din clienţii pentru care furnizarea a fost afectată de furtună, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

În document se arată: "Ca urmare a eforturilor echipelor E-Distribuţie Banat şi ale contractorilor, inclusiv în cursul nopţii, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru un număr estimat de circa 196.000 de clienţi, astăzi la ora 15:00".

(M.I.)

---------

Actualizare 14:33

Premierul Mihai Tudose, care participă astăzi la Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă în Timişoara, în care se discută despre efectele furtunii de duminică, a criticat intervenţia greoaie a "E-Distribuţie Banat" ("Enel") spunând că nu este posibil ca la 48 de ore de la vijelie localităţi întregi nu sunt alimentate electric.

La începutul şedinţei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă care are loc la Prefectura Timiş, premierul Mihai Tudose a afirmat că 30.000 de locuinţe sunt încă afectate şi nu au energie electrică.

Prim-ministrul a declarat, citat de News.ro: "Am ţinut sub observaţie efortul Enelului. Efortul a început să fie de două tipuri: a început să fie foarte activ pe net şi efortul de a pune în funcţiune linia electrică. În ceea ce priveşte efortul de a pune în funcţiune reţeaua electrică la 48 de ore încă e lipsa de energie în localităţi, la şcoli, dispensare. Nu este posibil aşa ceva. Dacă legea permite acest lucru, vă asigur că nu va merge aşa şi atunci poate găsim o posibilitate ca data viitoare când se întamplă aşa ceva să nu mai stăm 48 de ore după o societate care nu face faţă. Încă 30.000 de locuinţe au fost afectate, azi dimineaţă la ora 7.00".

(S.A.)

------------

Alimentarea cu electricitate a fost reluată în cazul a circa 81% dintre clienţii afectaţi de furtuna extremă din zona Banatului, 107 echipe de intervenţie ale E-Distribuţie Banat şi contractorilor aflându-se pe teren la această oră, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

În document se menţionează că a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru un număr estimat de circa 182.000 de clienţi.

În comunicat se arată: "La această oră intervin un număr de 107 echipe, din care 82 ale E-Distribuţie Banat şi 25 ale firmelor contractoare. Acestea au ca prioritate intervenţia la avariile înregistrate pe liniile de înaltă şi medie tensiune, care alimentează un număr mare de clienţi, cu accent pe remedierea stâlpilor de beton rupţi şi a celor de metal îndoiţi, în special în judeţul Timiş, dar şi în Caraş Severin, Hunedoara şi Arad'', se spune în comunicat.

Un număr de 26 de echipe de intervenţie ale E-Distribuţie Muntenia şi E-Distribuţie Dobrogea au fost trimise pentru a sprijini eforturile de reluare a alimentării cu electricitate în zonele afectate de furtuna, aflate în aria de activitate a E-Distribuţie Banat. Operatorul de distribuţie lucrează în continuare conform procedurilor situaţiei de urgenţă, nivel 2.

Sursa citată precizează: "Cooperăm cu autorităţile care au atribuţii în situaţii de urgenţă şi care au sprijinit intervenţia echipelor E-Distribuţie Banat, de exemplu prin deblocarea drumurilor. Este de menţionat că în regiune s-au produs condiţii meteo excepţionale, extreme, a căror violenţă a afectat funcţionarea reţelelor de electricitate, ca urmare a vântului puternic care a atins peste 100 km/h"

O furtună violentă a lovit duminică seară zona de vest a ţării noatre. Conform datelor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în urma fenomenelor meteo severe, opt persoane au decedat, iar 137 de persoane au fost rănite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb