URMĂRIT PENAL PENTRU CĂ A CERUT BANI DE CAMPANIE DNA l-a scos pe Orban din lupta pentru Primăria Capitalei

C.P.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 12 aprilie 2016

DNA l-a scos pe Orban din lupta pentru Primăria Capitalei

Ludovic Orban a cerut 50.000 de euro unui om de afaceri pentru campania electorală

Actualizare 18:10 Preşedintele Agrostar respinge că ar avea vreo legătură cu denunţul lui Ludovic Orban

Preşedintele Agrostar, Niculae Ştefan, respinge categoric orice legare a numelului său de denunţul la adresa lui Ludovic Orban, potrivit unui comunicat Agrostar remis redacţiei.

Mesajul vine ca răspuns la informaţiile apărute în presă în cursul zilei de azi, potrivit cărora denunţătorul lui Ludovic Orban ar fi preşedintele Agrostar, Niculae Ştefan.

(A.P.)

----------

Ludovic Orban a renunţat, ieri, la candidatura pentru Primăria Capitalei, după ce Direcţia Naţională Anticorupţie i-a adus la cunoştinţă că este urmărit penal, sub control judiciar, pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, acesta solicitându-i unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania electorală din vara anului 2016.

La ieşirea din sediul DNA, Orban a declarat că are calitatea de inculpat şi că dosarul este legat de ceva petrecut mai de curând: "PNL a susţinut permanent lupta împotriva corupţiei, în toate ocaziile solicitările formulate de DNA şi nu voi face nicio excepţie în acest caz".

Ludovic Orban a anunţat că îşi dă demisia din funcţiile de conducere pe care le deţine la nivelul Camerei Deputaţilor şi PNL.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, ieri, că noua candidatură pentru Primăria Capitalei va fi discutată împreună cu Vasile Blaga, marţi, la Biroul Politic Naţional.

Nicuşor Dan: "Bucureştenii nu trebuie să-şi mai dea votul unui reprezentant al partidelor"

Candidatul USB la Primăria Capitalei Nicuşor Dan afirmă că retragerea liberalului Ludovic Orban din cursa pentru funcţia de edil, ca urmare a anchetei DNA, demonstrează faptul că bucureştenii nu trebuie să-şi mai dea votul unui reprezentant al partidelor.

"'După ce ultimii 5 din 7 primari din Bucureşti au ajuns la DNA pentru corupţie, astăzi a venit rândul şi unuia dintre candidaţi.

Pentru mine este foarte clar că nu mai putem alege la Primărie tot un politician, tot un om de partid. Avem nevoie de oameni ca noi, oameni din rândurile societăţii, nu din rândul partidelor politice. Este singura soluţie ca să oprim risipa şi jaful din bugetul Capitalei. A venit timpul să salvăm Bucureştiul de politicieni!'', a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Declaraţia vine în contextul în care prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a admis vineri că au existat unele discuţii între partid şi Nicuşor Dan, potrivit Mediafax. Public, candidatul USB a cerut PNL să-l retragă pe Ludovic şi i-a invitat pe susţinătorii PNL să-l voteze.

Firea: Regret că Orban a fost nevoit să se retragă

Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, şi-a exprimat luni regretul faţă de retragerea liberalului Ludovic Orban din cursa pentru Primăria Capitalei, exprimându-şi convingerea că un partid de anvergura PNL va putea să găsească un candidat "'la fel de valoros şi performant''.

"'Regret faptul că domnul Ludovic Orban a fost nevoit să se retragă din cursa electorală, dar, date fiind acuzaţiile care îi sunt aduse, este, probabil, cea mai înţeleaptă decizie. Am convingerea că un partid de anvergura PNL va putea să găsească, în scurtul timp rămas până la termenul limită de depunere a dosarelor, un candidat la fel de valoros şi performant ca domnul Orban. Sper în continuare, cu tărie, că această campanie electorală va fi nu despre oameni şi partide, ci despre proiecte şi soluţii care să facă viaţa bucureştenilor mai bună'', a transmis social-democrata prin intermediul unui comunicat de presă.

Se pare că retragerea lui Ludovic Orban din cursă va aduce schimbări şi în tabăra PSD. Televiziunile de ştiri transmiteau aseară că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, aveau programată o întânire pentru a discuta despre varianta intrării în cursa pentru Bucureşti a şefului Senatului şi mutarea Gabrielei Firea în cursa pentru Sectorul 2.

La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim-vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti, au anunţat procurorii DNA într-un comunicat de presă.

Ulterior, la data de 20 martie, Ludovic Orban i-ar fi cerut omului de afaceri 50.000 de euro, "cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una - două săptămâni", mai arată DNA.

Potrivit procurorilor, omul de afaceri a acceptat să îi dea suma cerută lui Ludovic Orban "în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Cum e posibil să-i interzici unuia să candideze doar pentru că a solicitat fonduri pentru campanie. Ne-am tâmpit? Kovesi, du-te până la stăpânul tău Klemm și-ntreaba-l de ce n-a arestat-o nimeni până acum pe Hillary Clinton?

    Doamne Dumnezeule, am trăit s-o văd și pe-asta: reinstaurarea comunismului sub cizma jegoasă a americanilor!  

    1. Pai totusi cum sa ceri ?

      Ai fond de campanie! 

      ca poti fi mai penibil in comentarii, dar na, mereu surprinzator..

      Asta este noul refren al a3?

      1.1, 1.2 & 1.3 faptul ca nu aveti argumente va face sa scoateti niste penibilitati hazlii. In special tu, cretinacule care te intitulezi Obama(alt [...] penibil)!

    Exista o tara care este condusa de tehnocrati , apolitici ?

    Cred ca ar trebui inventata! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb