Uzina "Daewoo" Craiova ar putea ajuta la expansiunea "Ford" în Rusia

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 8 martie 2007

Ford Motor Co. este în continuare interesată să devină proprietarul uzinei Daewoo Craiova, iar dacă va reuşi acest lucru va direcţiona o parte din producţie spre piaţa rusă, a spus, ieri, la salonul auto de la Geneva, John Fleming, CEO al Ford of Europe, citat de NewsIn. Fleming a spus că dacă Ford va produce la Craiova, se va des­chide calea pentru creşterea vânzărilor companiei în Europa de Est. Ford este, alături de General Motors, chinezii de la Chery şi indienii de la Tata, unul dintre cei patru producători care au depus scrisori de interes pentru uzina Daewoo Craiova, pentru care statul român speră să găsească un proprietar până în iunie.

Directorul executiv al Ford of Europe a spus că dacă Ford va deveni acţionar majoritar la Craiova, o parte din producţie s-ar putea îndrepta spre Rusia, unde americanii vând peste 100.000 de maşini anual. "E o posibilitate pe care o luăm în considerare. Cu cât reducem mai mult costurile de producţie, cu atât vom avea mai multe oportunităţi pe pieţele emergente", a precizat Fleming.

Divizia europeană a Ford estimează că 2007 va fi al patrulea an consecutiv în care va obţine profit, în contrast cu divizia nord-americană, unde Ford vrea să închidă uzine şi să dea oameni afară, după un an cu pierderi record.

Ford vrea să se extindă în estul Europei, încurajată de vânzările foarte bune din Rusia, ţară unde constructorul a vândut anul trecut 118.000 de automobile, dintre care jumătate au fost produse pe plan local. Ford a intrat pe piaţa rusă în 2000, iar în prezent are o uzină în oraşul St Petersburg, care produce, aproape la capacitate maximă, 75.000 de maşini Focus anual. În următoarele 6 - 12 luni Ford va decide dacă e cazul să-şi extindă capacităţile de producţie în Rusia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb