Vânzările Praktiker în România au scăzut cu 29%, la aproape 69 milioane de euro

Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 28 iulie 2011

Vânzările nete ale retailerului Praktiker în România s-au redus cu 28,8% în primul semestru, la 68,7 milioane de euro, din cauza scăderii cererii pentru produse de bricolaj, a anunţat, ieri, grupul german, potrivit Mediafax.

În termeni comparabili, vânzările nete au coborât cu 30,3%, potrivit raportului financiar al Praktiker. Calculat în lei, declinul vânzărilor a fost de 28,3%, în timp ce în termeni comparabili s-a situat la 30,1%.

"Ţări precum Grecia şi România au fost puternic afectate de problemele fiscale şi economice, iar, în acest context, cererea de produse de bricolaj s-a diminuat substanţial. În plus, nu există perspectiva unei îmbunătăţiri pe termen scurt", se arată în raport.

Operaţiunile internaţionale ale Praktiker, care exclud Germania, au scăzut cu 8,2% în primul semestru, la 435,8 milioane de euro. Divizia internaţională a grupului include România, Ungaria, Bulgaria, Polonia, Grecia, Turcia, Ucraina, Albania şi Luxemburg. La nivel de grup, vânzările nete au scăzut cu 9,2%, la 1,62 miliarde de euro. În trimestrul al doilea, vânzările nete din România au scăzut cu 28,3%, la 42,9 milioane de euro. În termeni comparabili, declinul a fost de 29,7%. În lei, vânzările au coborât cu 28,7%, în timp ce în termeni comparabili au scăzut cu 30,6%.

Afacerile internaţionale ale Praktiker au generat vânzări nete de 259,2 milioane de euro în trimestrul al doilea, în scădere cu 8,3% faţă de perioada similară a anului trecut. Vânzările grupului au coborât, în acest interval, cu 7,9%, la 957 milioane de euro.

Praktiker a raportat o pierdere de 323 milioane de euro în primul semestru, comparativ cu un rezultat negativ de 11,8 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut. În trimestrul al doilea, grupul a avut o pierdere de 307 milioane de euro, comparativ cu un profit de 26 milioane de euro în aprilie-iunie anul trecut.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb