Vasile Varvaroi, ARCPA: "Fără taxare inversă, TVA la cereale ar trebui să fie sub 9%"

A.O.
Ziarul BURSA #Companii / 18 octombrie 2013

Taxarea inversă la cereale va avea impact asupra evaziunii fiscale doar atât timp cât este în vigoare, autorităţile fiind nevoite să pregătească o soluţie pentru această problemă, începând cu 2018, a admis ieri Preşedintele Asociaţiei Române a Comercianţilor de Produse Agricole (ARCPA), Vasile Varvaroi, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii Coceral, organizaţie europeană a traderilor şi procesatorilor din agricultură din care ARCPA face parte. Din această cauză, ARCPA susţine că soluţia pe termen lung la această problemă este reducerea TVA la cereale şi produse de panificaţie şi consideră că importanţa succesului acestei măsuri nu trebuie minimizată. Prin introducerea taxării inverse la comerţul cu cereale între firme, taxa pe valoarea adăugată este aplicată la finalul lanţului comercial, plata taxei fiind deplasată din sarcina furnizorului în cea a beneficiarului.

Ţara noastră a introdus această măsură în 2011 şi a cerut o prelungire a termenului de aplicare Comisiei Europene (CE) anul trecut. Deşi iniţial CE a respins cererea, ulterior Consiliul Uniunii Europene a decis să introducă un "mecanism de reacţie rapidă" pentru combaterea fraudei în materie de TVA, care să permită statelor membre UE, inclusiv României, să extindă taxarea inversă în diferite sectoare, în cazuri justificate, fără a abuza. Autorităţile din ţara noastră au hotărât să menţină taxarea inversă la cereale până în 2018.

Membrii ARCPA susţin că o soluţie în acel moment ar fi reducerea TVA la cereale sub 9% cât este în prezent. Potrivit acestora introducerea mai multor controale în domeniu ar avea probabil doar rezultate neglijabile în domeniul evaziunii cu cereale. Traderii au precizat că ARCPA a propus mai multe măsuri privind lupta împotriva comerţului subteran din sector însă Guvernul pare să aibă alte priorităţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb