VICTOR GRIGORESCU, MINISTRUL ENERGIEI: "Cărbunele ocupă un loc de prim-plan în sectorul energetic românesc"

A. M.
Ziarul BURSA #Materii Prime #Energie / 15 martie 2016

Cărbunele ocupă un loc de prim-plan în sectorul energetic românesc, unde consumul este în creştere, iar cei care afirmă că importurile sunt sursa problemelor din minerit nu şi-au făcut temele, a precizat Victor Grigorescu, ministrul Energiei, pe contul său de Facebook.

Domnul Grigorescu a afirmat că pe site-ul Ministerului Energiei se găsesc date despre producţia, consumul şi exportul de energie din ultimii trei ani.

"Statisticile despre ponderea diverselor surse de producţie în mixul energetic naţional sunt clare: producţia de energie electrică din cărbune este importantă şi la fel de relevante sunt şi cifrele despre cum arată producţia de energie în sezonul rece", a mai scris ministrul Energiei.

Acesta a remarcat trei aspecte concludente pentru sistemul energetic naţional: "Suntem exportatori neţi de energie către pieţele din regiune. În 2015, am exportat peste 10% din producţie. Avem un sistem energetic naţional capabil de performanţă, pe care ne putem baza. În jur de 30% din energia pe care o consumăm provine din termocentrale (cărbune). Cărbunele este esenţial pentru continuitatea aprovizionării cu energie a României.

Mă bucur că biomasa îşi găseşte un loc între sursele potenţiale de energie, chiar dacă ponderea este încă mică".

Pentru o informare corectă, atât a specialiştilor, cât şi a celor pasionaţi de energie, Victor Grigorescu a subliniat că ministerul de resort va publica periodic date despre sistemul energetic naţional, iar la baza deciziilor trebuie să stea, înainte de orice, o evaluare corectă şi profesionistă a situaţiei.

Cea mai mare pondere în totalul producţiei de energie electrică a avut-o, în 2015, energia pe cărbune - 30%, urmată de cea hidro - 26%, nucleară - 20%, pe hidrocarburi - 15%, eoliană - 8% şi biomasă şi fotovoltaică - câte 1%, potrivit unui raport publicat pe site-ul Ministerului Energiei.

Conform datelor, producţia de cărbune s-a majorat, în 2015, cu 1,17%, faţă de anul precedent, însumând 18.345 GWh, cea eoliană cu 13,88%, ajungând la 7.062 GWh, producţia din biomasă a crescut cu 2,9%, la 529 GWh, în timp ce producţia de energie nucleară a scăzut cu 0,33%, iar cea hidro cu 12,29%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb