VIDEO - DAN HURDUC, PREŞEDINTELE CLUBULUI FERMIERILOR ROMÂNI: "Pe termen scurt nu există fonduri pentru irigaţii"

M.G.
Miscellanea #Video / 3 noiembrie 2021



Pe termen scurt nu există fonduri destinate irigaţiilor, fiind necesară o strategie şi o armonizare a legilor de mediu şi agricultură, a afirmat Dan Hurduc, preşedintele Clubului Fermierilor Români.

"Pe termen scurt nu există fonduri destinate irigaţiilor. Fondurile care sunt la Ministerul Agriculturii sunt destinate doar reparării unor mici active din zona irigaţiilor. Pe termen scurt ar trebui să coalizăm şi să încercăm să facem consensul pe armonizarea actelor normative între diferite ministere şi să ne convingem că la nivelul primului ministru şi ministrului agriculturii există o conştientizare că agricultura este importantă şi că irigaţiile pot asigura o stabilitate a producţiilor (agricole). Până când primul ministru nu consideră că irigaţiile sunt importante şi nu are o strategie în programul de guvernare şi nu are o strategie prin care să încercăm să alocăm (fonduri) pe termen lung, să facem un program naţional de irigaţii, nu putem face multe lucruri", a spus Hurduc.

În opinia acestuia, acum trebuie armonizat cadrul legal şi elaborată strategia naţională de irigaţii.

"Acum putem să ne aşezăm toţi la masă, să armonizăm legislaţia, să facem o strategie naţională de irigaţii în care toţi - şi Ministerul Mediului pentru că el este cel care transpune următoarele reglementări europene în legislaţia românească sau în agricultura românească - ar trebui să privească integrat şi agricultura, nu numai apa ca un potenţial de inundaţii ci şi apa ca o resursă şi noi Clubul Fermierilor am avut o discuţie cu Ministerul Mediului împreună cu conducerea Ministerului Agriculturii în care ministrul Mediului a înţeles şi noi am continuat în acest cadru să ducem mai departe această strategie. Pe termen scurt putem să facem strategia să funcţioneze şi în baza ei să pornească, să demareze programul naţional de irigaţii, acum neexistând fonduri pentru irigaţie. Pe tranziţie nu avem fonduri pentru infrastructura primară de irigaţii, ci doar pe infrastructura secundară, dar pe noi ne interesează în prima faza infrastructura primară şi fondurile ar trebui alocate aici şi pentru programul de irigaţii locale. Sunt zone în ferme în care s-ar putea iriga din local, din anumite acumulări, dar acestea sunt foarte strâns reglementate de către mediu şi de aceea trebuie armonizată legislaţia de mediu cu legislaţia agricolă şi în funcţie de acest lucru să demarăm", a precizat Dan Hurduc.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. dar pentru metrou la cluuuj , sint fonduri ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb