Vinurile de la Halewood cuceresc inimile americanilor

Comunicat Grupul Halewood
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 2 martie 2007

Grupul Halewood România, cel mai mare exportator de vinuri îmbuteliate şi unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa internă, a demarat extinderea distribuţiei produselor sale în Statele Unite. Danex International este principalul importator, iar Tincknell & Tincknell Wine Sales and Marketing Consultants oferă suportul de vânzări şi marketing.

Lansate în 2006, vinurile de la Halewood România sunt acum disponibile în Arizona, California şi Missouri, urmând să adauge treptat noi state, iar efectul prezenţei lor în SUA a fost perceput ca un fenomen cu mare potenţial - , anunţă un comunicat de presă difuzat de JAG Public Relations, Healdsburg California, în ianuarie a.c

Halewood România exportă trei marci în Statele Unite, într-o selecţie ce reprezintă o varietate de soiuri româneşti şi internaţionale: marca Byzantium, purtând etichete inspirate din perioada byzantină, în variantele Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Blanc de Transylvanie şi Rosso di Valachia; marca Prahova Valley, prezenţă mai veche pe piaţa SUA, cu vinurile Special Reserve (Pinot Noir, Fetească Neagră şi Tămâioasă Românească) şi marca Cherry Tree Hill, cele mai bune vinuri ale grupului, obţinute din struguri selectaţi dintr-o singură podgorie, doar în anii de recoltă excepţională.

Obiectivele targetate pe termen mediu pentru viitoarele exporturi în SUA sunt şi alte mărci de vinuri din portofoliul Halewood, precum şi versiunile premium ale vinurilor spumante, Rhein Extra, obţinute după metoda tradiţională.

În perioada 10 - 11 februarie 2007, Grupul Halewood România a participat la cea de-a 16 ediţie a Wine Expo, organizată la Seaport World Trade Center, în Boston, eveniment care a reunit circa 450 de producători din toate regiunile lumii, precum şi reprezentanţi ai domeniilor complementare vinului: produse alimentare, designeri de crame şi pivniţe, alţi comercianţi.

Halewood România a fost singurul producător din ţară prezent la acest eveniment, atrăgând atenţia publicului cu următoarele vinuri : gama Byzantium (Chardonay, Blanc de Transylvanie, Rosso di Valachia şi Cabernet Sauvignon), gama Prahova Valley (Pinot Noir, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră, Pinot Grigio şi Chardonnay), şi gama Cherry Tree Hill (Merlot, ediţia 2003 şi Pinot Noir, ediţia 2005).

"Au avut un succes formidabil Tămâioasa Românească şi Feteasca Neagră, precum şi Pinot Grigio care este cel mai în vogă vin în SUA >, afirmă Dan Muntean, Director General al Grupului Halewood România. < De asemenea, americanii au fost încântaţi de gama Byzantium, atât în privinţa vinului în sine, cât şi a prezentării acestuia, considerând etichetele deosebit de atractive. Au fost fascinaţi de vinurile Halewood şi avem convingerea că reprezentăm cu succes România în această piaţă. Se simte însă şi nevoia unui suport naţional, al unui brand de ţară, care să consolideze eforturile, deloc mici, pe care noi le facem pentru a duce dincolo de graniţe o imagine pozitivă, iar vinul nostru este cu certitudine o prezenţă deja remarcabilă >, completează Dan Muntean.

Experienţa expoziţiei de la Boston a fost o reuşită şi din punct de vedere al traficului de vizitatori/consumatori, cei care oferă feedback-ul real < Este o ocazie nemaipomenită, un loc fantastic pentru a prelua un feedback real de la consumator >, afirmă Jennifer Tincknell, acţionar al Tincknell & Tincknell Wine Sales and Marketing Consultants.

Vinurile Grupului Halewood reprezintă renaşterea modernă a producerii vinului în România, împletind technologia avansată cu tandemul reuşit al unei echipe de producţie internaţională: vinificatorul Stephen Bennett, cu peste 25 de ani experienţă în Australia şi România, şi viticultorul Valentin Resteman, cu şase ani de experienţă australiană, toate acestea conducând către calitatea unei sticle de vin în stil propriu.

Grupul Halewood România este membru al Halewood International LTD, care mai are subsidiare în Spania, Africa de Sud, China şi SUA. Importul de vinuri din România a început în 1987, iar zece ani mai târziu a fost înfiinţată prima subsidiară în România, aceasta devenind cel mai mare importator de vinuri româneşti în Marea Britanie.

După o investiţie totală de aproape 10 milioane de Euro, Grupul Halewood are astăzi trei subsidiare în România (respectiv pentru viticultură, vinificaţie şi comercializarea vinurilor), în care lucrează peste 200 de specialişti cu studii şi specializări în ţară şi în străinătate.

Grupul Halewood România administrează peste 400 ha de vie în trei regiuni viticole majore: Dealul Mare, Podişul Târnavelor şi Murfatlar.

Producţia medie anuală de vin se ridica la 42.000 de hectolitri, iar capacitatea de stocare totalizează 90.420 de hectolitri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb