Virusul Zika, departe de a fi "rezolvat"

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 28 martie 2016

Terorism, valuri de refugiaţi, virusul Zika sunt trei dintre marile probleme cu care lumea se confruntă în acest an. Se cercetează, se fac propuneri şi comisii, se discută mult, dar din păcate niciuna dintre probleme nu şi-a găsit o rezolvare, în ciuda eforturilor, inclusiv materiale, făcute în acest sens.

Promisiunile făcute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de cercetători, legate de "rezolvarea" problemei Zika, încă nu se materializează, iar scepticismul populaţiei, în special din zonele afectate, este în continuă creştere. Până la găsirea unui vaccin sau a unei metode de eradicare a ţânţarului purtător al virusului, cercetătorii se ocupă de istoria Zika. Aceştia au ajuns la concluzia că virusul responsabil pentru epidemia din Brazilia este aproapiat de tulpina suşă din Polinezia franceză şi a intrat în America de Sud în ultimele şase luni ale anului 2013. Potrivit Agerpres, două studii efectuate anterior dataseră sosirea Zika în Brazilia în anul 2014, în timpul Cupei Mondiale de Fotbal desfăşurată în această ţară. Conform cercetătorilor, acest studiu ar trebui să ajute la o mai bună înţelegere a evoluţiei şi epidemiologiei Zika în America de Sud. "Am examinat deplasările umane la scară mare, concentrându-ne asupra pasagerilor care au călătorit pe calea aerului în Brazilia, din ţările care au avut cazuri de Zika din 2012", a declarat Oliver Pybus, profesor de biologie la Universitatea Oxford. Începând cu sfârşitul anului 2012, numărul de persoane din aceste ţări care au călătorit în Brazilia a crescut cu 50%, a spus el.

Dincolo de aceste informaţii, realitate este foarte tristă. Doar în Brazilia au fost înregistrate, de la începutul epidemiei - octombrie 2015, 907 de cazuri de microcefalie şi 198 de decese asociate aceastei malformaţii congenitale. autorităţile braziliene din domeniu analizează încă 4.293 de cazuri suspecte şi au infirmat alte 1.471 de posibile cazuri.

În luna februarie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că răspândirea virusului Zika, transmis prin înţepătura ţânţarului Aedes aegypti, constituie "o urgenţă globală de sănătate publică". OMS a apreciat că virusul Zika are o "propagare explozivă" şi că ar putea infecta un număr de trei până la patru milioane de persoane doar pe continentul american, în cursul anului 2016. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că un vaccin contra virusului ar putea fi disponibil pe scară largă mult prea târziu pentru a combate epidemia din America de Sud, cel mai devreme la sfârşitul acestui an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb