Vlădescu nu mai dă pronosticuri pentru listarea "Fondului Proprietatea"

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 10 februarie 2010

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu: "Deşi mi-am atras mai multe apelative nostime, când vorbesc despre măsuri de sprijinire a Bursei nu mă refer la facilităţi fiscale pentru investitori. Aceştia trebuie să fie egali în faţa sistemului de taxare. Atât timp cât avem cota unică, este bine să rămânem la acest sistem".

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu: "Deşi mi-am atras mai multe apelative nostime, când vorbesc despre măsuri de sprijinire a Bursei nu mă refer la facilităţi fiscale pentru investitori. Aceştia trebuie să fie egali în faţa sistemului de taxare. Atât timp cât avem cota unică, este bine să rămânem la acest sistem".

Finanţele vor susţine un proces de educare a întreprinzătorilor români, ca să investească pe piaţa de capital autohtonă

În ciuda optimismului privind listarea Fondului Proprietatea, declanşat de schimbarea, la finele anului trecut, a conducerii Fondului şi de mandatarea reprezentanţilor Guvernului pentru semnarea contractului de administrare, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, este rezervat în a mai fixa termene pentru cotarea Fondului.

"Nu vreau să dau niciun termen exact pentru listarea Fondului. Susţin aplicarea legii, ceea ce înseamnă ca Franklin Tempelton să preia atât administrarea portofoliului, cât şi administrarea fondului ca societate comercială. Sunt şanse tot mai mari să vedem Fondul Proprietatea pe bursă, în 2010. Am văzut că, în ultimele luni, listarea a intrat în linie dreaptă".

Ministrul Finanţelor estimează că, la scurt timp după Adunarea Generală a Acţionarilor Fondului, programată pentru astăzi, va fi semnat şi contractul de administrare cu Franklin Templeton, desemnat câştigătorul procesului de selecţie a unui manager de Fond încă din vara anului trecut.

Cotarea Fondului Proprietatea este aşteptată de ani buni, însă niciunul dintre termenele avansate de diferiţii directori generali ai Fondului din ultimii cinci ani nu a putut fi res-pectat.

Ionuţ Popescu, directorul general al Fondului din decembrie anul trecut a declarat, recent, pentru ziarul BURSA, că se aşteptă ca Fondul Proprietatea să se listeze anul acesta.

Între timp, acţiunile FP ar putea intra la tranzacţionare pe o piaţă over-the-counter (OTC) pusă la punct de Asociaţia Brokerilor. Sebastian Vlădescu a mai spus, ieri, că brokerii nu au nevoie de acordul Ministerului de Finanţe ca să dea drumul tranzacţionării titlurilor Fondului pe ROTC.

Iniţiatorii acestui proiect mai aşteaptă ca directorul general al Fondului să semneze un act adiţional la contractul pe care FP îl are cu Depozitarul Central.

Vlădescu vrea să educe românii să investească la Bursă

Chemat să deschidă şedinţa de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu a declarat, ieri, că va susţine un proces de educare a întreprinzătorilor români ca să investească pe piaţa de capital autohtonă. Ministrul Finanţelor a ezitat, în schimb, să se pronunţe asupra posibilităţii listării unor companii de stat la Bursa de Valori Bucureşti, aceasta fiind, de altfel, una dintre cele mai aprinse doleanţe ale conducerii BVB.

"Bursa are tot suportul nostru, încercăm să găsim soluţii pentru ca BVB să devină un mijloc de finanţare tot mai întrebuinţat de către companii. Împreună cu cei de la BVB, vom susţine un proces de educare a întreprinzătorilor români prin care să subliniem avantajele finanţării prin bursă", a spus, ieri, Sebastian Vlădescu.

Deşi criticat în rândul investitorilor de pe piaţa de capital pentru că a comparat Bursa de Valori cu o cârnăţărie, refuzând să acorde facilităţi fiscale celor care îşi plasează banii la BVB, Ministrul Finanţelor şi-a reierat ieri poziţia privind scutirea de impozit pe piaţa de capital: "Deşi mi-am atras mai multe apelative nostime, când vorbesc despre măsuri de sprijinire a Bursei nu mă refer la facilităţi fiscale pentru investitori. Aceştia trebuie să fie egali în faţa sistemului de taxare. Atât timp cât avem cota unică, este bine să rămânem la acest sistem", a subliniat ministrul Finanţelor.

Impozitul pe câştigurile la bursă a fost suspendat în 2009, ca urmare a unei decizii din toamna lui 2008 a guvernului Tăriceanu, fiind reintrodus în acest an.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Domnul Vladescu e un excelent causeur, sofisticat, plezirist si incompetent! a fost pus pe scaunul ala fiindca e prietenul motard al lui Tariceanu, ca momeala pentru tradarea unor liberali. Nu are habar ce inseamna bursa, nu stie sa propuna nici macar o masura fiscala anti-criza. dinozaurul Gherghina munceste stahanovist la cifre ca acum 20 de ani,iar Vladescu semneaza cu stiloul sau cu penita de aur, adresindu-i un zimbet marinimos.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb