"Walmark" România a înregistrat o cifră de afaceri de 13,3 milioane de euro pentru anul 2006

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 25 ianuarie 2007

Walmark România a ajuns la o cotă de 22% pe piaţa suplimentelor nutriţionale din Româ­nia, faţă de 19,7% în 2005. Brand-urile cele mai vândute au fost ArthroStop, GingkoPrim, Prostenal şi MemoPlus. Printre planurile de dezvoltare ale companiei pentru 2007 se numără intrarea pe piaţa suplimentelor pentru sportivi, cu brand-ul Aminostar. Grupul Walmark, cu sediul central în Cehia, a achiziţionat în 2006 pachetul majoritar al companiei Aminostar, producător al unei game largi de suplimente nutritive şi alimente speciale pentru sportivi, culturişti şi pasionaţii de fitness.

Anul trecut, cea mai dinamică dezvoltare în cadrul grupului Walmark, a.s, au avut-o sucursalele din Romania şi din Ungaria. "În prezent, Walmark deţine poziţia de lider pe piaţa suplimentelor alimentare, nu numai în Republica Cehă şi Slovacia, ci şi în România şi Bulgaria. În Polonia ne situăm pe locul al doilea, iar în Ungaria pe locul al treilea. În Lituania ne numărăm momentan printre primele cinci", declară Tomá¹ Macura, directorul general al Walmark Cehia.

Compania mamă Walmark, a.s., din Cehia a înregistrat, în ultimul an fiscal (1.01.2005 - 31.05.2006), o cifră a vânzărilor de 66 milioane de euro, ceea ce reprezintă o scădere de 32% comparativ cu 2004. Tomá¹ Macura arată însă că, în acelaşi interval de timp, vânzările diviziei farmaceutice a societăţii mamă au crescut cu 19%. "Previzibila scădere inter-anuală a vânzărilor din 2005 este un rezultat al vânzării diviziei de băuturi nealcoolice, care participase la cifra de vânzări pe 2004 a companiei cu cel puţin 50%", explică Macura. În 2005, Walmark, a.s., şi-a schimbat exerciţiul financiar de la conceptul ce corespundea anului calendaristic la aşa-zisul an de afaceri, care începe acum de la 1 iunie.

Vânzările consolidate ale întregului grup Walmark, care includ şi rezultatele companiilor afiliate, au atins suma de 106,3 milioane de euro anul trecut, cu 23% mai puţin decât în anul precedent. "Motivele scăderii sunt aceleaşi ca şi în cazul societăţii mamă. Estimăm că o creştere rapidă a activităţilor noastre în sfera farmaceutică va compensa eliminarea vânzărilor de băuturi nealcoolice la nivel de holding până la sfârşitul acestui an calendaristic, creând o valoare adăugată mult mai mare. Rezultatele pentru prima jumătate a anului fiscal 2006, când compania a înregistrat o creştere inter-anuală a vânzărilor cu încă 12% faţă de aceeaşi perioadă din 2005, confirmă fezabilitatea planurilor noastre", a adăugat Macura.

În viitor, cele mai importante surse de creştere a companiei rămân consolidarea activităţilor de comerţ exterior şi extinderea prezenţei Walmark pe noile segmente de piaţă. Reţeaua de sucursale străine Walmark, constituită din companiile afiliate din Slovacia, România, Polonia şi Ungaria, Ucraina şi Lituania, s-a extins anul trecut cu încă o sucursală în Bulgaria.

Pe lângă vânzările prin propriile sucursale, Walmark a mărit numărul ţărilor spre care exportă, înregistrând o creştere inter-anuală la export de 21%. În prezent, Walmark exportă în 24 de ţări ale lumii, nu numai în Europa, ci şi în Orientul Mijlociu şi Extremul Orient. Procentul exporturilor din vânzările societăţii mamă a crescut de la 23% la 40% anul trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb