Wizz Air îşi stabileşte bază operaţională în România

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 15 iunie 2007

Wizz Air a inaugurat săptămâna trecută baza operaţională din România. Decizia companiei aeriene Wizz Air de a deschide bază operaţională la Bucureşti a fost determinată atât de amploarea operaţiunilor demarate începând cu 15 ianuarie 2007, dar şi de planurile ambiţioase de viitor.

"Wizz Air a început să opereze zboruri din Târgu Mureş în iulie 2006 şi din Bucureşti în ianuarie 2007, fără a avea o aeronavă staţionată. Entuziasmul cu care pasagerii din România au primit promisiunea noastră, aceea de a zbura sigur, cu o flotă tânără, la preţuri cu adevărat mici către destinaţii atractive, ne-a încurajat să deschidem bază operaţională în România şi să dedicăm acestei baze o aeronavă. Această decizie ţine cont şi de planurile noastre de viitor", declară József Váradi, Chief Executive Officer Wizz Air.

Baza operaţională va funcţiona în cadrul aeroportului Henri Coandă până la redeschiderea aeroportului Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu şi va găzdui o aeronavă nouă de tip Airbus A320 cu 180 de scaune de piele. În vederea desfăşurării activităţii în România, Wizz Air a angajat 40 de persoane - piloţi şi însoţitori de zbor. Partea de întreţinere a aeronavei staţionate la Bucureşti va fi subcontractată către o companie specializată, aşa cum se întamplă în cazul tuturor bazelor Wizz Air, şi totul va fi direcţionat de la sediul principal al companiei, stabilit la Budapesta.

Wizz Air mai deţine baze operaţionale în Katowice, Varşovia, Gdansk, Budapesta şi Sofia.

În prezent, Wizz Air operează curse aeriene din Târgu Mureş către Budapesta, Roma Ciampino şi Barcelona şi din Bucureşti către Barcelona, Budapesta, Dortmund, Londra Luton şi Roma Ciampino. Începând din luna octombrie, Wizz Air va opera zboruri din Bucureşti către Liverpool (Marea Britanie), Parma (Italia) şi Valencia (Spania).

Wizz Air oferă curse din Bucureşti şi Târgu Mureş pe 11 rute. Compania operează 90 de zboruri din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croaţia, Slovenia şi România către 50 de destinaţii europene. Flota Wizz Air este formată din 11 aeronave Airbus A320. În 2006, Wizz Air a transportat 3 milioane de pasageri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb