Wizz Air va deschide din martie 2009 cea de a 10-a bază operaţională la Timişoara

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 8 august 2008

Compania low-cost Wizz Air va deschide din martie 2009 cea de a 10-a bază operaţională, la Timişoara, iar din decembrie 2008 va opera curse către Londra, Roma şi Dortmund, se arată într-un comunicat transmis ieri de companie.

Potrivit datelor comunicate de companie, în următorii trei ani, compania va aloca trei aeronave noi Airbus A320 pentru baza din Timişoara şi va recruta peste 100 de angajaţi, investiţia depăşind 100 milioane de Euro. Timişoara va fi a treia bază operaţională a companiei în România, după Bucureşti şi Cluj.

Începând din decembrie 2008, Wizz Air va opera curse din Timişoara către Londra, Roma şi Dortmund, cu o frecvenţă de trei pe săptămână, urmând ca, din 11 martie 2009, frecvenţa zborurilor să crească la patru pe săptămână. De asemenea, odată cu deschiderea bazei operaţionale în martie 2009, vor fi lansate alte cinci curse cu destinaţia Londra Luton, Roma Fiumicino, Dortmund, Milano Bergamo, Barcelona, Paris Beauvais, Valencia şi Venetia Treviso.

"Timişoara va deveni a treia bază operaţională Wizz Air în Româ-nia. Cu 22 de zboruri săptămânale, Wizz Air va deveni cea mai mare companie low cost din Banat, oferind pasagerilor din regiune cele mai numeroase zboruri şi cea mai mare capacitate de transport. Suntem în grafic în ceea ce priveşte obiectivul nostru de a deveni în scurt timp lider pe piaţa de transport aerian low cost din România", declara Chief Commercial Officer of Wizz Air John Stephenson,

"Aeroportul Internaţional Timişoara urmăreşte atât creşterea constantă a numărului de pasageri, cât şi dezvoltarea de mai multe conexiuni în cadrul Uniunii Europene (şi nu numai) în conformitate cu cererea pieţei. De asemenea, suntem interesaţi în atragerea de cât mai multe companii aeriene care să opereze pe cel mai mare aeroport regional din România. În prezent, suntem unul dintre cele mai moderne aeroporturi din ţara care beneficiază de o infrastructură de ultimă generaţie în domeniul aerian", a declarat Marian Chivu, director operaţional în cadrul Aeroportului Timişoara.

Wizz Air a anunţat de asemenea că a suspendat pe perioada iernii zborul intern pe ruta Bucureşti-Cluj. Această cursă va fi reluată începând cu vara viitoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb