ZIARUL BURSA

29 iunie 2022
Ediţia din 19.10.2024
Băncile trebuie să fie pioni importanţi într-o economie de război

CONFERINŢA "PIAŢA FINANCIAR-BANCARĂ, LA GRANIŢA DINTRE PANDEMIE ŞI RĂZBOI" Băncile trebuie să fie pioni importanţi într-o economie de război

MIHAI GONGOROIBănci-Asigurări / 29 iunie 2022

Băncile comerciale au reprezentat factorul stabilizator care a atenuat crizele economice suprapuse ale ultimilor doi ani şi jumătate, iar pe viitor acestea trebuie să devină pilonul central al strategiei de dezvoltare a României. Acesta este unul din mesajele principale pe care le-au transmis, ieri, oficialii guvernamentali, reprezentanţii băncilor şi experţii în finanţe care au participat la conferinţa organizată de ziarul BURSA sub titlul "Piaţa financiar-bancară, la graniţa dintre pandemie şi război".

Trebuie să ne reuşească demondializarea ... (II)

Trebuie să ne reuşească demondializarea ... (II)

Gheorghe PipereaMacroeconomie / 29 iunie 2022

Gheorghe Piperea

Epoca în care toată lumea părea a munci pentru o lume fără frontiere a apus. Dintr-o dată, toată lumea recunoaşte că, cel puţin unele frontiere naţionale, sunt esenţiale dezvoltării economice şi securităţii...

Călin Ionescu, directorul general al Sphera Franchise Group

CONFERINŢA PIAŢA FINANCIAR-BANCARĂ, LA GRANIŢA DINTRE PANDEMIE ŞI RĂZBOI / CĂLIN IONESCU, DIRECTORUL GENERAL AL SPHERA FRANCHISE GROUP: "Criza forţei de muncă se generalizează în Europa"

A.V.Bănci-Asigurări / 29 iunie 2022

"Măsurile luate de statul nostru nu stimulează oamenii să muncească", conform oficialului Sphera Franchise Group 

Criza forţei de muncă se generalizează în Europa, iar în România are rădăcini adânci, din anii 2005-2007, avertizează Călin Ionescu, directorul general al Sphera Franchise Group, subliniind că la nivelul autorităţilor statului nostru nu sunt luate măsuri concrete pentru combarea acestui fenomen şi nu există programe naţionale pentru înlocuirea talentelor plecate.

Ionuţ Lianu, Ofiţer Şef Management Active şi Pasive, CEC Bank

CONFERINŢA PIAŢA FINANCIAR-BANCARĂ, LA GRANIŢA DINTRE PANDEMIE ŞI RĂZBOI / IONUŢ LIANU, OFIŢER ŞEF MANAGEMENT ACTIVE ŞI PASIVE, CEC BANK: "Un şoc al ofertei pe piaţa energiei va genera, inevitabil, efecte asupra cererii"

V.R.Bănci-Asigurări / 29 iunie 2022

Criza actuală de pe piaţa energiei este generată de un cumul de factori obiectivi, dar şi de altă natură decât pur economici, susţine Ionuţ Lianu, Ofiţer Şef Management Active şi Pasive, CEC Bank, care subliniază: "Pe de o parte vedem, de foarte mulţi ani, o lipsă de investiţii pe plan mondial în sectorul energiei, dar şi o revenire a cererii după pandemie, care a pus presiune pe consumul de energie.

Florin Spătaru, ministrul Economiei

CONFERINŢA PIAŢA FINANCIAR-BANCARĂ, LA GRANIŢA DINTRE PANDEMIE ŞI RĂZBOI / FLORIN SPĂTARU, MINISTRUL ECONOMIEI: "Securitatea industrială - o necesitate pentru Uniunea Europeană"

GEORGE MARINESCUBănci-Asigurări / 29 iunie 2022

În actualul context geopolitic generat de conflictul din Ucraina, care s-a suprapus şi cu criza din energie, Europa se confruntă cu probleme privind securitatea industrială, din cauza faptului că multe dintre unităţile de producţie ale marilor companii de pe continent au fost până acum în China, a afirmat, ieri, Florin Spătaru, ministrul Economiei, în cadrul conferinţei "Piaţa financiar-bancară, la graniţa dintre pandemie şi război".

Dumitru Nancu, Directorul General al FNGCIMM

CONFERINŢA PIAŢA FINANCIAR-BANCARĂ, LA GRANIŢA DINTRE PANDEMIE ŞI RĂZBOI / DUMITRU NANCU, DIRECTORUL GENERAL AL FNGCIMM: "Fondul Naţional de Garantare a acordat garanţii de peste 8,4 miliarde de lei, în primele şase luni ale anului"

A.I.Bănci-Asigurări / 29 iunie 2022

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) a acordat 48.030 de garanţii, în valoarea de peste 8,4 miliarde de lei, pentru finanţări de circa zece miliarde de lei, în primele şase luni ale anului, a spus Dumitru Nancu, Directorul General al FNGCIMM.

Colectarea selectivă, "la mâna cetăţenilor"

Colectarea selectivă, "la mâna cetăţenilor"

O.D.Miscellanea / 29 iunie 2022

Colectarea selectivă a gunoiului reprezintă o provocare atât pentru autorităţi cât şi pentru cetăţeni. Au existat mai multe campanii de conştientizare şi în unele cazuri rezultatele au fost surprinzătoare.

Festivalul Internaţional de Literatură, pe malul Dunării

Festivalul Internaţional de Literatură, pe malul Dunării

O.D.Miscellanea / 29 iunie 2022

Literatura şi natura fac casă bună. Scriitori din nouă ţări riverane Dunării şi din România vor participa până pe 3 iulie la Festivalul Internaţional de Literatură "Poezia - Port La Dunăre" sub genericul Art City, a anunţat preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Sud-Est, Florina Zaharia.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 29 iunie 2022

MACRO NEWSLETTER 29 iunie 2022

Macroeconomie / 29 iunie 2022

Comenzile pentru bunuri durabile din SUA şi-au temperat creşterea anuală în luna mai 2022, până la 10,6%, de la 12,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,7%, după un avans de 0,4% în luna anterioară.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo