Titlurile "Zimtub" Zimnicea (simbol ZIM) s-au apreciat cu 110,35%, în perioada 23 august - 23 septembrie.
Pe data de 18 octombrie urmează să aibă loc Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) societăţii, la solicitarea acţionarului Luca Eugen Claudiu, care controlează mai puţin de 5% din acţiuni. Cel mai important punct de pe ordinea de zi îl reprezintă retragerea de la tranzacţionare de pe piaţa regle-mentată, a "Zimtub" Zimnicea.
Societatea producătoare de ţevi din oţel a raportat, în primul semestru al anului, o pierdere netă de 1.721.274 lei, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului trecut a avut un profit net de 473.779 lei.
Cifra de afaceri a "Zimtub" Zimnicea a scăzut de la 17.059.800 lei, în primele şase luni din 2010, la 5.384.523 lei, în perioada similară a acestui an.
"Inter Ferm" Teleorman deţine 32,87% din capitalul social al "Zimtub" Zimnicea, în timp ce "Flamboyant Ventures" Belize are o participaţie de 24,93%, iar "Interagro" Teleorman controlează 24,43% din acţiuni.
Principalii indici bursieri s-au depreciat în perioada analizată. Indicele BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare şi "Fondul Proprietatea", a coborât cu 3,53%, în timp ce indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate, s-a depreciat cu 8,54%. Indicele BET-XT, indicele primelor 25 de societăţi de la Bursa de Valori Bucureşti, inclusiv SIF-urile, a pierdut 7,07%.
La capitolul fonduri de investiţii, "Certinvest Monetar" şi "Certinvest Obligaţiuni" au adus investitorilor scăderi ale economiilor de 0,53%.
Tradiţionaliştii care au preferat, pe 23 august, să constituie depozite în euro, la "Banca Comercială Carpatica" şi la "ATE Bank", au obţinut randamente uşoare, de 0,29%. Investitorii care şi-au plasat economiile în depozite în lei, la "Piraeus Bank", nu au fost inspiraţi. Aceşti au înregistrat pierderi de 0,52%.
Cei care au preferat să-şi ţină banii la ciorap au înregistrat scăderi ale economiilor de 1,14%.
Cotaţia aurului a scăzut cu 1,70% în perioada analizată, BNR afişând un curs de aproximativ 165 lei/gram. În prezent, uncia de aur se tranzacţionează în jurul preţului de 1.627 dolari.
• Precizare:
Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.
Fondurile de investiţii luate în calcul pentru aceas-tă analiză se găsesc la pagina 14. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.