3,9 milioane de lei pentru sistemul de implementare a Arhivei Digitale Radio a SRR

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 24 noiembrie 2009

Un sistem informatic integrat dezvoltat de S&T România, a cărui implementare a costat aproape 3,9 milioane de lei, va ajuta la crearea Arhivei Digitale Radio a Societăţii Române de Radiodifuziune /SRR/, informează site-ul companiei specializate în consultanţă, soluţii şi servicii IT.

Potrivit estimărilor reprezentanţilor SRR, Fonoteca Radio va fi transpusă în format digital în cadrul unui proces ce va fi demarat la începutul anului viitor şi care se va întinde pe durata a 15 ani, cu resursele actuale, şi va conţine înregistrări de spectacole muzicale şi de teatru radiofonic cu vechime de aproape un secol, vocile marilor actori şi solişti, documente, înregistrări audio şi manuscrise semnate de oameni de cultură şi politici ai României.

Proiectul de implementare a acestui sistem a fost demarat în noiembrie 2008, fiind încheiat în luna septembrie a acestui an. Finanţată din resurse bugetare, dezvoltarea sistemului a inclus achiziţia de echipamente şi servicii ce s-au ridicat la valoarea de 3.867.960 lei.

În cadrul acestui proiect, S&T România a avut calitatea de contractor principal şi a colaborat cu subcontractori locali şi internaţionali.

Elementul central al sistemului integrat îl constituie sistemul mediARC, produs de compania austriacă NOA Audio Solutions, şi care este capabil să transfere în format digital informaţia stocată pe benzi magnetice, casete DAT, discuri vinil, discuri de ebonită sau CD-uri, echivalentul a peste 600.000 de suporturi de informaţie din categoriile menţionate şi circa 132.000 ore de înregistrări.

Crearea cadrului de lucru pentru digitizarea şi documentarea Fonotecii Radio a impus amenajarea tehnologică a spaţiilor aferente posturilor de lucru şi a centrului de date, incluzând elementele de alimentare electrică, climatizare, sistem control acces şi detecţie/stingere a incendiilor.

NOA mediARC este un instrument complex şi puternic pentru catalogarea, indexarea şi administrarea conţinutului audio şi a metadatelor asociate unui flux de lucru. Odată ce este introdus în sistem, conţinutul audio este codat automat de mediARC şi salvat atât în format high quality .wav la 24-bit 96 kHz, cât şi MP3.

Volumul de date generat de procesul de digitalizare este estimat la aproximativ 220 TB, cu o capacitate iniţială instalată de 12 TB. Necesitatea folosirii unui sistem de back-up impune dublarea volumului de stocare pus la dispoziţia arhivei SRR.

Rezultatele activităţilor de digitizare a arhivei vor fi făcute publice în maxim patru ani, prin intermediul unui portal dedicat.

S&T România a fost înfiinţată în 1994 ca filială a S&T System Integration & Technology Distribution AG - Austria. Compania s-a dezvoltat continuu de la stadiul iniţial de distribuitor IT, făcând progrese rapide către atingerea obiectivului corporaţiei de a-şi extinde poziţia de lider în furnizarea de consultanţă, soluţii şi servicii IT în Europa Centrală şi de Est şi în regiunea DACH (Germania, Austria, Elveţia), cu o puternică prezenţă locală.

S&T România este unul dintre cei mai importanţi integratori de sistem de pe piaţa locală, oferind o gamă variată de servicii de consultanţă IT, implementare de soluţii personalizate şi asigurarea clienţilor asistenţă IT non-stop.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb