30 de producători şi distribuitori de vin, la "Vinvest"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 1 aprilie 2011

Ajuns la cea de-a opta ediţie, Salonul Internaţional de Vinuri "Vinvest" se va desfăşura în perioada 15-17 aprilie, în cadrul Centrului Regional de Afaceri din Timişoara. La eveniment vor fi prezenţi în jur de 30 de producători şi distribuitori de vin, precum şi o serie de societăţi din domenii conexe, firme de consultanţă şi agentii de agroturism, după cum a precizat, ieri, într-o conferinţă de presă, Lucia Pîrvu, director "Vinvest". Domnia sa a menţionat că, în cadrul târgului, vor fi pregătite meniuri speciale care vor fi asortate cu vinurile prezente la manifestare.

Dintre noutăţile aduse de ediţia din această primăvară a Salonului Internaţional de Vinuri, organizatorii au amintit o manifestare organizată împreună cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, intitulată "International Wine Brokerage Event" şi o Expozitie CODE2WINE, organizată împreună cu Institutul Multimedia Româno-Elveţian, care va cuprinde vinuri/produse ce conţin coduri 2D (cea mai nouă metodă de marketing în promovarea vinului, produselor vitivinicole şi publicaţiilor de agricultură şi vin din Europa).

De asemenea, vor mai fi desfăşurate Concursul Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice, show-uri Gastronomice, degustări de vinuri, tombole etc. La concursul de vinuri de anul trecut, s-au înscris 168 de tipuri de vin, potrivit Luciei Pîrvu. Domnia sa a precizat că, la finalul lunii octombrie, Salonul Internaţional de Vinuri va fi organizat în Capitală, în cadrul centrului expoziţional "Romaero".

Suprafaţa totală de vin cultivată pe teritoriul ţării noastre se ridică la peste 181.561 de hectare, dintre care circa 25.967 de hectare cu denumire de origine controlată (DOC) şi aproximativ 15.667 hectare cu indicaţie geografică (IG). Soiurile de vinuri "Fetească Regală", "Fetească Albă" şi "Merlot" ocupă cele mai întinse zone - 7,32%, 7,17% şi 6,42% din totalul plantaţiilor.

Producţia de vin din ţara noastră a fost, anul trecut, de aproape 3,3 milioane de hectolitri, dintre care circa 1,9 milioane de hectolitri de vin nobil. În 2010, am importat din ţările UE peste 21 milioane de litri de vin şi am exportat, în aceeaşi zonă, circa 7 milioane de litri. Din ţările care nu fac parte din Uniunea Europenă am importat în jur de 1,4 milioane de litri de vin, exportul pentru statele non UE fiind de circa 2,7 milioane de litri de vin.

Producţia de vin 2009/2010 înregistrată în statele din Uniunea Europeană s-a ridicat la 170 milioane de hectolitri, cu 2,3% mai puţin faţă de producţia din anul precedent. Cele mai importante cantităţi de vin au fost realizate de Franţa, Italia şi Spania. Pentru perioada 2010/2011 este estimată o producţie de vin DOC şi IG, în statele UE, de circa 100 milioane de hectolitri, cu 4% mai puţin faţă de cea din 2009/2010, potrivit Organizaţiei Naţionale Interprofesionale Vitivinicole (ONIV).

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb